POSLE 59 GODINA: Naprednjačka vlast uspela da ugasi čuvenu biciklističku trku kojom se Srbija ponosila!

Biciklistička “Trka kroz Srbiju”, najpoznatija manifestacija u ovom sportu u ovom delu Evrope, otkazana je i ugašena posle 59 godina neprekidnog održavanja i 84 godine postojanja!

Trka kroz Srbiju/Foto: Screenshot/YouTube/RTS

Razlog je, prema rečima Radomira Pavlovića, predsednika Biciklističkog saveza Srbije, nedostatak novčanih sredstava. Iako se vlast non-stop hvali, kako kaže, ogromnim ulaganjima u sport i diči se novim stadionima, uspela je u tome da bude ugašena jedna od najpoznatijih ne samo sportskih nego i turističkih manifestacija.

Prvi put je Trka kroz Srbiju vožena davne 1939. godine, a bez prekida se održavala punih 59 godina od 1963. do 2022. godine. Opstala je i tokom NATO agresije na Srbiju 1999, velikih poplava 2014. godine, ali i pandemije koronavirusa 2020. i 2021. godine.

Najviše trijumfa ostvario je Mikoš Rnjaković, koji je četiri puta bio najbolji u generalnom plasmanu.

Danas “Trka kroz Srbiju” više ne postoji i neće se voziti u 2023. godini, a još uvek se ne zna budućnost ove manifestacije u narednim godinama.

(Tpknews.com/Sport klub)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Uništavanje Srbije i naroda koji u noj živi u svom sferama. Pitanje je kada će oni koji slepo slede i veruju najvećem lažovu, lopovu i kriminalcu, shvatiti šta je uradio zarad svoje diktatorske vlasti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker