POKLON OD VUČIĆA I GRADONAČELNIKA: Požarevačka bolnica dobila dva nova sanitetska vozila

Vozni park požarevačke Opšte bolnice bogatiji je za dva sanitetska vozila koja će značajno olakšati rad zaposlenima u ovoj ustanovi.

Foto: Promo

Jedno vozilo nabavljeno je uz pomoć sredstava Grada Požarevca, dok je drugo vozilo donacija predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Nedavno je gradska bolnica izrazila potrebu za jednim ovakvim vozilom zbog velikog broja prevoza pacijenata što je sve prouzrokovano epidemijom korona virusa, i zbog toga je je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,5 miliona dinara.

Grad Požarevac je u prethodnom periodu odoborio skoro 3 miliona dinara za neophodnu medicinsku opremu – aparati za iskašljavanje, stanice za razvod kiseonika, protokomeri. Takođe lokalna samouprava snosi i troškove dezinfekcije dela bolnice preko Zavoda za javno zdravlje.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović ovom prilikom je istakao da se u doba pandemije virusa COVID-19 za vreme vanredne situacije javila potreba za nabavku novih vozila i da je Gradski štab za vanredne situacije izašao u susret i odobrio sredstva za nabavku ovog vozila.

On je još dodao da je Gradski štab za vanredne situacije odobrio i iznos od 3 miliona dinara za potrebe nabavke opreme koja je bila potrebna za funkcionisanje Opšte Bolnice Požarevac.

Foto: Promo

Pavlović je dodao i da je u doba vanredne situacije ukupno izdvojeno 23 miliona dinara za Dom zdravlja i Opštu bolnicu Požarevac za nabavku opreme i za angažovanje dodatnog medicinskog osoblja.

Kada su u pitanju buduće investicije, podsetio je da je lokalna samouprava izdvojila 55 miliona dinara za izradu projekta rekonstrukcije čitavog starog dela bolnice.

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić, zahvalio se gradonačelniku Saši Pavloviću na ovoj donaciji i istakao je da je vozilo koje je odobrio Aleksandar Vučić stiglo krajem decembra i iste je vrednosti kao i vozilo koje je dobijeno od strane grada Požarevca.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker