HITNA PSIHOLOŠKA POMOĆ: MUP uveo SOS telefon za policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvorilo je SOS telefon za policajce za hitnu psihološku pomoć u izuzetno stresnim situacijama.

Strukovno udruženje policije navodi da je reč o telefonskoj liniji koja je dostupna neprekidno, sedam dana u nedelji, a uvedena je u okviru Odeljenja za psihološku prevenciju i selekciju MUP-a Srbije.

Hitna psihološka pomoć namenjena je zaposlenima MUP-a koji pomišljaju na samoubistvo, nameravaju da počine nasilje u porodici ili drugi oblik nasilja, za one koji su doživeli gubitak člana porodice ili bliske osobe ili su doživeli razočarenje visokog intenziteta.

Takođe ga mogu koristiti i ljudi koji se osećaju izrazito tužno, nesrećno, uznemireno, bespomoćno ili očajno.

“Zamišljeno je da uloga psihologa i socijalnog radnika bude da pruži prvu psihološku pomoć zaposlenima u izrazito stresnoj situaciji a ne da rešava konkretne probleme”, navodi se u saopštenju.

Strukovno udruženje policije dodalo je da za sva pitanja koja nisu iz domena hitne psihološke podrške u izrazito stresnim situacijama zaposleni mogu zakazati razgovor s psihologom ili socijalnim radnikom u prostorijama Odeljenja za psihološku prevenciju svakim radnim danom.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker