ZBOG SVE VEĆEG BROJA ZARAŽENIH: Određene posebne mere zaštite na teritoriji opštine Veliko Gradište

Na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište, na sednici održanoj dana 08. jula 2020. godine doneo je sledeće odluke:

– Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata i noćnih klubova tako da ti objekti neće raditi od 23:00 sata do 06:00 sati narednog dana počev od 10. jula 2020. godine.

– U javnom gradskom i prigradskom prevozu, kao i u međugradskom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

– Na zelenoj pijaci svakog dana posle radnog vremena JKP „Dunav“ će vršiti dezinfekciju tezgi i ostalog prostora. Prodavci i kupci su u obavezi da nose zaštitne maske i poštuju fizičku distancu od 1,5 metra.

– Svakog dana u večernjim satima vršiti dezinfekciju sprava za vežbanje, dečijih igračaka i ostalog mobilijara u parkovima i na javnim površinama u Velikom Gradištu i Belom Bagremu.

– Obezbediti što češće pranje i dezinfekciju centralnih ulica u gradu i na jezeru, a najmanje jednom nedeljno.

– Nabaviti 2000 komada zaštitnih maski za potrebe policije, pijace, Opštinske uprave i ostalih budžetskih korisnika.

– Rad Opštinske uprave organizovati tako da se obezbedi što kraće zadržavanje stranaka u poslovnim prostorijama uz poštovanje fizičke distance od najmanje 1,5 metra, a prednost treba dati korišćenju elektronskih servisa kad god je moguće. Hroničnim bolesnicima omogući rad od kuće. Svi zaposleni su obavezni da nose zaštitne maske i poštuju propisane preventivne mere zaštite.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker