OFICIRI POLICIJE, NEKA VAM JE UZDRAVLJE: Ministar odbrane koji nije služio vojsku sada je postao pukovnik Vulin

Nakon medijskih navoda da je ministar policije Aleksandar Vulin sebi dodelio čin pukovnika, reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je u saopštenju navelo da je ministru utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika.

Pukovnik Vulin/Foto: Screenshot

MUP je u saopštenju naveo da reaguje „povodom zluradih i netačnih tvrdnji određenih medija i političara da je Vulin, kako ti mediji i političari kažu, ‘sebi prigrabio čin pukovnika policije’“.

„U skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je donet u junu 2018. godine, radno mesto ministar unutrašnjih poslova razvrstano je u radno mesto policijskog službenika u statusu ovlašćenog službenog lica. U skladu sa tim zakonskim i podzakonskim propisima, a uzimajući u obzir radni staž, ministru je utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika. Napominjemo da je isto pravilo važilo i za prethodne ministre unutrašnjih poslova, jer je to radno mesto uvek bilo u sistemu policijskih službenika“, naveo je MUP.

U objašnjenju kabineta ne stoji koji je to radni staž ostvario pukovnik Vulin, u kojoj to oblasti je zablistao i koju je to policijsku akademiju završio, a nije ni vojsku služio (naravno da se ne računa dve nedelje rezerve), pa je dobio zvanje oficira.

Pa oficiri policije, neka vam je uzdravlje!

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Pa kad se Vučić smatra božanstvom što ne bi Vulin sebe proglasio pukovnikom. U ovoj ludari je sve moguće pa i to. Setite se pripovetke Stradija.

  2. Vulin vise lici na cirkuzanta nego na ministra. Ovo je sramota zbog svih ljudi koji su se skolovali i casno rade svoj posao. Vulin nije zasluzio da bude ni p…. a kamoli pukovnik

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker