Počela izgradnja Legionarskog poligona i Avantura parka u Viminacijumu

Na arheološkom nalazištu Viminacijum, počela realizacija četvrte faze izgradnje Limes Parka: „Legionarski poligoni i Avantura park“.

Foto: TO grada Požarevca

U saradnji sa Arheološkim institutom iz Beograda, poslednjih meseci aktivno se radilo na nacrtima i predmeru, a izvođač radova je uveden u posao 29. maja.

Nosilac projekta je Turistička organizacija grada Požarevca. Projekat, sa 30 miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ne zaboravimo da nas ove godine očekuje i XXIV Limes kongres koji će u septembru okupiti preko 500 stručnjaka iz oblasti arheologije iz čitavog sveta i smestiti ih na Viminacijum. Ipak, naši jedinstveni poligoni za obuku legionara i Avantura park će zaživeti i pre kongresa kroz odlično zamišljene letnje zabavno – edukativne kampove, kako za mlađe, tako i za starije učesnike koji će biti smešteni na jedinstvenom prostoru rekonstruisanog kampa VII Klaudijeve legije. Ovo je projekat koji će sam sebe isplatiti i živeće svake sezone u godinama koje dolaze.

Treba naglasiti da, poligona u rimskom stilu, sa ovako zamišljenim preprekama nema nigde u širem okruženju i da je Velika Britanija najbliži prostor koji ima nešto slično, pored SAD-a koje imaju tzv. „spartanske poligone“.

Foto: TO grada Požarevca

Viminacijum Avantura je projekat koji okuplja uzraste od 10 godina pa naviše, kroz „team building“ aktivnosti i biće dostupan svim posetiocima Arheološkog parka Viminacijum. Nadamo se da će upravo ovaj projekat privući još više turista u naš grad i njegovu okolinu, kažu u Turističkoj organizaciji.

Možete se prijaviti kako za učešće, tako i za instruktore u parku već za ovo leto na viminaciumadventure.com!

Budite deo otkrivanja istorije Rimskog carstva, poručuju iz Turističke organizacije grada Požarevca.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker