OLUJNO NEVREME PROTUTNJALO SRBIJOM: Evakuisano 18 ljudi, pripadnici MUP-a imali 201 intervenciju (VIDEO)

Jako nevreme zahvatilo je sinoć veći deo Srbije. Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 18 osoba, a bilo je i povređenih. Olujni vetar, lomio je stabla, nosio krovove.

Foto: Tanjug

MUP Srbije saopštio je da su zbog nevremena, praćenog jakim vetrom i kišom, koje je zahvatilo Srbiju, pripadnici MUP-a imali 201. intervenciju.

Kako je navedeno u saopštenju, bilo je 20 požara, 140 intervencija na uklanjanju oborenih stabala, kao i 18 intervencija uklanjanje limenih krovova sa kolovoza.

“Na 201 intervenciji evidentirano je angažovanje ukupno 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i tom prilikom evakuisali i spasili 18 osoba”, navedeno je u saopštenu.

Na teritoriji grada Beograda, zbog posledica vremenske nepogode, VSB Beograd je intervenisala sa 105 vatrogasaca i 35 vozila na 34 intervencija u devet opština, na pet požara, devet tehničkih intervencija (padovi krovne konstrukcije), a kod 20 intervencija je palo drveće.

Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da 192.RS (@192_rs)

Vatrogasno spasilačka jedinica je na više lokacija nastavila da uklanja pala stabla sa kolovoza i automobila. Povređenih, evakuisanih i spašenih lica nije bilo.

Nevreme koje je zahvatilo teritoriju grada Šapca, Loznice i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva oko 19 časova, je za sobom ostavio veliki broj oborenih stabala, kvarova na niskonaponskoj mreži kao i oborenih konstrukcija na krovovima zgrada i kuća.

Pripadnici VSJ 20 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila bili su angažovani na 12 tehničkih intervencija (uklanjanje palog drveća i metalnih elemenata koja su popadala sa krovova), kao i dva požara (šuma u Krupnju i drvo u Vladimircima).

Prema informacija EDS Kraljevo na teritoriji opštine Krupanj trenutno je van funkcije 30 trafo stanica, na teritoriji grada Loznica 16 trafo stanica, grada Šapca 14 trafo stanica, saopštio je MUP.

Na dežurni telefon 193 primljeno je nekoliko dojava da su pala drva zbog kojih je obustavljen saobraćaj u više pravaca.

“Pripadnici VSJ Sremska Mitrovica, PVSJ Šid, PVSJ Ruma, PVSJ Inđija i PVSJ Stara Pazova angažovani su na 25 lokacija na kojima su uklanjali stabla koju su pala na kolovoze. Angažovano je 24 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila. Angažovana je i služba Gradskog zelenila koja takođe radi na raščišćavanju puteva, i sanaciji nastale štete”, saopštio je MUP Srbije.

Nevreme praćeno velikom količinom padavina i jakim vetrom zahvatilo je juče teritoriju Šumadijskog upravnog okruga.

Ekipe VSB Kragujevac su bile angažovane na 12 intervencija(10 tehničkih i 2 tehničke intervencije u saobraćaju) sa 32 vatrogasaca i 12 vozila. Spasena su četiri lica, i dva lica su povređena.

“Na teritoriji Južno Bačkog Upravnog Okruga, nevremenom su bile zahvaćene opštine Bačka Palanka, Bač, Beočin, Sremski Karlovci i Novi Sad. Ukupan broj intervencija je 21”, kažu u MUP-u.

Nevreme praćeno velikom količinom padavina i jakim vetrom oko 21:51 časova zahvatilo je Pomoravski okrug. Palo je drveće u Paraćinu, Ćupriji, Despotovcu, Rekovcu. Jagodini. Na ukupno 16 tehničkih intervencija i jednom požaru bilo je angažovano 36 vatrogasaca sa 14 vozila.

U Raškom okrugu usled padavina i jakog vetra došlo je do obaranja stabala na put. Ekipa VSJ, 2 vatrogasca-spasioca sa jednim vozilom bili su angažovani na 3 intervencije uklanjanja stabala sa puta.

Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu vatrogasci spasioci na teritoriji grada Valjeva, opštine Ljig, Lajkovac i Ub imali su ukupno 18 intervencija, tom prilikom angažovano je 50 vatrogasaca i 20 vozila.

Ukupno je bilo 6 požara usled pada kablova.

Ukupno je bilo 12 tehničkih intervencija usled pada drvenih stabala, od toga je 5 stabala palo na automobile, 1 na kuću i ostalih 6 padalo po putevima. Nije bilo povređenih lica niti evakuacije stanovništva.

Na teritoriji Južnog Banata vatrogasne jedinice intervenisali su na ukupno 18 intervencija usled uklanjanja palih stabala i palog krova na kojima je bio angažovan 51 vatrogasac sa 19 vozila.

Usled vremenskih nepogoda koje su u kasnim popodnevnim satima zahvatile teritoriju Moravičkog okruga, vatrogasno spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije imale su 2 požara i 2 ostale intervencije (sklanjanje stabala sa klovoza), kojom prilikom je angažovano 10 vatrogasaca spasioca sa 4 vozila i ostalom opremom.

Zbog kvara na dalekovodu bez el.energije su potrošači u 5 MZ.

Na teritoriji Zaječarskog okruga pripadnici VSB Zaječar 16 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila bili su angažovani na 6 tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa puta i jednoj intervenciji gašenja požara usled udara groma. Usled padanja stabla na vozilo, 2 lica su povređena.

U večernjim satima teritoriju Grada Kruševca, pogodilo je jako nevreme sa velikom količinom kiše i jakim olujnim vetrom. Tom prilikom oboren je veći broj stabala na ulicama grada i okolnih mesta. Na 3 Intervencije uklanjanja drveća sa ulica i puteva angažovana su 6 vatrogasca-spasioca sa 3 vozila. Na Intervencija uklanjanja limenog krova sa ulice, angažovano je 4 vatrogasaca-spasilaca sa 1 vozilom.

Na teritoriji Jablaničkog okruga pripadnici VSJ 15 vatrogasaca-spasilaca sa 6 vozila, bili su angažovani na 4 tehničke intervencije uklanjanja stabala sa puta i jednoj intervenciji gašenja požara usled udara groma i dve tehničke intervencije uklanjanja limenih krovova otkačenih usled jakog vetra.

Na teritoriji Niškog okruga pripadnici VSJ 18 vatrogasaca-spasilaca sa 8 vozila, bili su angažovani na 8 tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa puta. Dva lica su spasena iz vozila koje je usled obilne kiše ostalo u vodi ispod nadvožnjaka, navedeno je u saopštenju MUP-a.

U Šumadijskom okrugu nevreme je najviše pogodilo Kragujevac, gde je spaseno šest osoba od kojih je dvoje povređeno kada je drvo palo na automobil u kojem su se nalazili u selu Cvetojevcu.

Konsatovane su im lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

Snažan vetar je u Kragujevcu obarao je drveća, oštetio je krovove na stambenim i poslovnim objektima, a oštećen je i veliki broj automobila. Ukupna šteta još se procenjuje.

Radnici komunalnih preduzeća i pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade cele noći su bili na terenu, pomeraju oboreno drveće i grane što će, kako se očekuje, trajati čitavog dana.

Pljuskovi se očekuju i danas i narednih dana a vreme će se stabilizovati do nedelje.

(Tpknews.com/Tanjug)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker