„Maratonci“ oduševili Senćane

Prošle nedelje Pozorište „Milivoje Živanović“ iz Požarevca gostovalo je sa svojom predstavom „Maratonci trče počasni krug“ na tamnošnjem Festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“, koji se održavao u periodu od 10 d0 14 oktobra.

Inače, ova pozorišna svetkovina nosi ime znamenitog srpskog pisca, osnivača Srpskog narodnog pozorišta i autora himne Srbije.

Festival je otvorio dr Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Nakon svečanog otvaranja publici su se predstavili članovi pozorišta iz Bečeja, Rače, Crvenke, Beograda i po prvi put, pozorišta „Milivoje Živanović“ požarevačkog Centra za kulturu. Oni su se Senćanskoj publici predstavili predstavom „Maratonci trče počasni krug“.

Inspirisani prepunom salom ceo glumački absambal požarevačkog pozorišta dao je svoj maksimum, što je senćanska publika prepoznala, nagradivši ih pravim ovacijama. Jedan od glumaca iz „Maratonaca“, Bojan Nikolić koji je u predstavi tumačio lik legendarnog „Đenke, nije skrivao zadovojstvo zbog ovakvog epiloga nakon predstave.

– Divna Senćanska publika koja je salu ispunilo do poslednjeg mesta naš trud da se predstavimo u što boljem svetlu nagradila je višeminutnim aplauzom, što nas čini ponosnim i veoma srećnim. Oni su prepoznali naš rad i njihove ovacije su nam dodatni podstrek da ubuduće, u nekim novim predstavamoa, dostignemo nivo iz „Maratonaca, i da ga čak prevaziđemo. Mi sve ovo što radimo, radimo zbog publike i tako ćemo i dalje da činimo – rekao je Nikolić, zahvalivši se u ime celog ansambla organizatorima na upućenom pozivu da gostuju u Senti, kao i na celokupnom gostoprimstvu tokom boravka u Senti.

TPKNEWS/M. Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker