BRANIČEVSKI OKRUG IMA 2 AKVA PARKA: Šta nude, kakve su cene i za koga je ulaz besplatan

Onima koji ove godine nisu otišli na letovanje, a žele da se zabave i osveže, u Braničevskom okrugu je na raspolaganju dva akva parka, koji mogu biti pravo rešenje za letnje osveženje.

Nije redak slučaj da građani Srbije putuju od grada do grada kako bi se osvežili, ali i obišli okolna mesta i znamenitosti i proveli lep i opuštajući vikend.

Osim zagarantove zabave, kupanja i sunčanja, u akvaparkovima je moguće i popiti i pojesti nešto, a pored otvorenih bazena, imaju i druge mogućnosti za zabavu gostiju.

Cene ulaznica zavise od lokacije i sadržaja, i kreću se od 300 pa do 600 dinara. Međutim, osim celodnevnog boravka, cene ulaznica su niže ako se kupuje poludnevna karta, ili nedeljna pa čak i mesečna. Ovi akvaparkovi upravo daju ovakve mogućnosti, a imaju i popuste za studente i penzionere.

Silver Lejk, Srebrno jezero, Veliko Gradište

Šta nudi: Akva park se nalazi na obali Srebrnog jezera, nedaleko od ušća reke Pek u Dunav. Otvoren je 2011. godine. Akva park predstavlja skup bazena sa atrakcijama za decu i odrasle i može da primi oko 1.200 posetilaca. Na površini od 2.500 m2 ( od kojih trećinu čini vodeni deo) se nalaze 5 bazena različitih dubina od kojih je jedan namenjen najmanjima (od 0 do 3 godine). Izvanrednu zabavu daju i vodeni tobogani koji vode pravo u bazen.

Akva park se nalazi u neposrednoj blizini jezera, šetališta i ugostiteljskih objekata i pruža potpuni komfor posetiocima. Sadrži dva šanka sa bogatom ponudom, svlačionice i toalete uključujući i onaj za potrebe osoba sa invaliditetom.

Cene: Ulaznica je od 300 (deca do 12 godina) i 400 dinara (odrasli). Za goste hotela ulaz je besplatan.

Radno vreme: 10 do 19 sati.

Banja Ždrelo (Mlavske terme), Petrovac na Mlavi

Šta nudi: Ovaj akva park, koji se nalazi u podnožju Homolja, radi preko cele godine, a temperature vode u otvorenim i zatvorenim bazenima kreću se od 30 do 40 stepeni Celzijusa. Gostima su na raspolaganju ukupno šest bazena (dva zatvorena i četiri otvorena), i još jedan sa slanom vodom. Osim za zabavu, termalna voda kojom se pune bazeni koristi se i u lečenju kožnih i reumatskih oboljenja. Tri tobogana, “zebra”, “džungla” i “kobra” rade od 12 do 18 sati. U okviru parka nalazi se i objekat u kome je moguće odsesti, kao i restoran sa terasom.

Cene: Karta košta 400 (deca), odnosno 600 dinara (odrasli).

Radno vreme: od nedelje do petka 10-20 sati, petkom i subotom 10-21 sat.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker