VRŠITE KONTROLU NA SREBRNOM JEZERU: Direktor požarevačke bolnice opominje nadležne iz Gradišta

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima korona virusa, od kojih je samo šest iz drugih gradova, a svi ostali iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19, najnoviji su podaci ove zdravstvene ustanove.

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić

Kako navode, korona virus je potvrđen kod 7 zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac, od kojih su tri hospitalizovana, a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje njih čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji.

– Tokom vikenda imali smo 20 novih prijema i 8 otpusta. Na respiratorima su trenutno 4 pacijenta. Skoro 100 hospitalizovanih priključeno je na kiseonik, sva kiseonična mesta su zauzeta. Sve ovo govori da je u našoj kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome – navodi direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić.

Kako je navedeno, i dalje je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje. Najkritičnije u Braničevskom okrugu gde se posebno ne poštuju mere zaštite su masovna okupljanja na Srebrnom jezeru, gde nadležni iz gradištanske opštine ne vrše nikakve kontrole kako se virus korona ne bi širio.

– Potenciramo da je to nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada korona virus odnosi živote za koje se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore. Zato apelujemo na sve građane da se uzdržavaju od okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi, te da izbegavaju bliže kontakte. Poštujte mere zaštite, sačuvajte svoje i tuđe zdravlje – navodi se u saopštenju direktora požarevačke bolnice.

Dodaje se i da se u “zelenoj zoni” nalazi 117 pacijenata.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Da li znate da direktor pozarevacke bolnice prima pacijente obolele od korone iz raznih delova Srbije ali nece iz kovid ambulante iz Petrovca-JER NE ZELI I MOZE MU SE. Ko je njemu dozvolio da se tako ponasa i da on odlucuje koga hoce a koga nece da primi na lecenje. Petrovacki pacijenti su osudjeni da idu u Beograd i druge kovid bolnice jer ovaj nece da ih primi. Sramota!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker