STIGLI LEDENI DANI: Danas sneg i hladno svuda, oprez na putevima

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na pojačane snežne padavine, a Putevi Srbije savetuju zimsku opremu.

U utorak, 11. januara u većem delu Srbije očekuje se sneg slabog do umerenog intenziteta uz dodatno povećanje visine snežnog pokrivača za oko 5 centimetara.

U brdsko-planinskim predelima ponegde snežni pokrivač će dostići visinu i do 10 centimetara. Uveče se očekuje prestanak padavina.

Od srede do petka očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi. RHMZ najavljuje ledene dane za četvrtak i petak i tada dnevna temperatura neće preći nulti podeok. Nakon toga sledi porast temperature.

Iz Puteva Srbije savetuju učesnicima u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Snega, kako navode u saopštenju, ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara i to na putevima prvog i drugog prioriteta održavanja.

Neprohodan je pravac Odvraćenica-Preko Brdo, a na pojedinim deonicama na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom.

Kolovozi su vlažni i na prilazima određenom broju manjih graničnih prelaza, gde ima i snega do 5 centimetara, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker