UHAPSITI I SASLUŠATI MINISTARKU MIHAJLOVIĆ: Uhapšeni direktor železnice priznao primanje mita (VIDEO)

Miroljub Jevtić uhapšen dok je primao mito od 10.000 evra. Sa advokatima imao šemu u poslovima eksproprijacije zemljišta, a sumnja se da je državno preduzeće oštećeno za 800.000 evra. Policiji sve priznao i optužio Mihajlovićevu.

Direktor preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, koji je i nekadašnji savetnik ministarke građevinarstva i saobraćaja Zorane Mihajlović, uhapšen je zbog primanja mita od 10.000 evra! On je na saslušanju u policiji priznao krivično delo i rekao da je manji deo para sam zadržavao za sebe, a veći deo davao ministarki Mihajlović i njenom mužu na ruke!

– Jevtić je na saslušanju sve priznao. Rekao je da je tačno da je primao mito, ali je tvrdio da je za sebe zadržavao samo manji deo novca, dok je veći davao lično ministarki Mihajlović i njenom partneru Vladimiru Atanackoviću. Kako je rekao, novac im je davao na ruke – otkriva naš izvor.

Uhapšeni direktor Infrastukture železnice Srbije Miroljub Jevtić mesecima je nameštao poslove advokatskoj kancelariji Kostić iz Novog Sada, dajući im u tom periodu novac u iznosu od 800.000 evra za sređivavanje eksproprijacije zemljišta – posla koji je, primera radi, mogla obaviti i pravna služba njegovog preduzeća.

To je, kako otkriva izvor blizak istrazi, i suština sumnje zbog koje je Jevtić i uhapšen. Sa njim su uhapšeni i njegovi ortaci – advokati Zoran Stojanović i Vladislav Kostić iz Novog Sada.

– Uhapšeni advokati se sumnjiče da su izvršili krivično delo davanje mita tako što su, po dogovoru sa direktorom preduzeća „Infrastruktire železnice Srbije“, fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim deo novca vraćali. Sumnjamo da je ovo samo jedna od tranši koja je pronađena u trenutku hapšenja – rekao je ranije ministar policiej Nebojša Stefanović.

Suma koja je za to vreme isplaćena advokastkoj kancelariji prilično je neverovatna – čak 800.000 evra, kako kaže naš izvor.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasnio je da se Jevtić sumnjiči da je primio mito od 10.000 evra, preko posrednika, kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge. On je rekao da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito tako što su u dogovoru s direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom. – Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac – rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

SASLUŠATI MINISTARKU

Mihajlovićeva nužno mora biti saslušana. Nadležni tužilac njoj mora uputiti poziv za saslušanje, makar i u svojstvu građanina, a potom utvrditi da li će i na koji način biti obuhvaćena krivičnim postupkom i kasnije eventualno optužnicom. Ne postoji osnov da bude izostavljena, iako se ne zna da li je zlatni ključ kod Jevtića ili tužioca. Naime, možda tužilac već ima neke dokaze o umešanosti ministarke, pa je Jevtić samo to potvrdio. Ili je Jevtić to sam ispričao. U tom slučaju mora dostaviti dokaze za svoje tvrdnje jer ne treba isključiti mogućnost da laže – kaže Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati. A zanimljiva stvar je, da Mihajlovićeva nije htela da odgovara na pitanja novinara. Zanimljivo je, inače, da se samo dan pre hapšenja Jevtić sastao s ministarkom Mihajlović zajedno sa svim ostalim direktorima državnih železničkih preduzeća.

(Tpknews.com/Blic/Kurir)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. U svakoj pravnoj drzavi na svetu kad uhvate kriminalca i odvedu na ispitivanje strogo vode racuna o njegovim izjavama,svako ime koje spomene odmah se registruje i reaguje.Sta se ovde radi,pokradene su stotine miliona i sad sve treba da se opere preko 10.000 evra,koga vi farbate i pravite ludima sirotinju raju,ala vam cufte!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker