PAPRENE KAZNE I ZATVARANJE LOKALA: Od večeras kreće kažnjavanje onih koji nemaju kovid propusnicu

Inspekcije i komunalna milicija počeće od večeras da kažnjavaju sve koji se posle 22 sata nađu u ugostiteljskim objektima – kafićima, restoranima, barovima, bez kovid propusnica. Primena te mere počela je od subote, ali nije bilo sankcija, već su građani i ugostitelji imali dva dana da se prilagode.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Primena kovid propusnica važi i za sve proslave posle 22 sata – rođendane, svadbe, krštenja – koje se organizuju u ugostiteljskim objektima.

Ukoliko večeras inspektori u lokalu zateknu gosta koji nema kovid propusnicu lokal se prazni i zatvara na 24 sata. Predviđene su i novčane kazne: za pravna lica 300.000 dinara, za preduzetnika 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000 dinara, kovid redara 30.000 i gosta 5.000 dinara.

Kovid sertifikate u ugostiteljskim objektima kontrolišu kovid redari. A da li se valjano primenjuje nova mera, koju je Krizni štab usvojio na poslednjoj sednici, kontrolisaće 46 inspekcija u Srbiji sa 2.400 inspektora, kao i komunalna milicija.

QR kod sa kovid propusnice može da se očita uz pomoć mobilnog telefona i da se potvrdi da je propusnica validna ili ne – da li je u zelenom ili crvenom statusu. Skenirani kod vodi na sajt eUprave gde su dostupni svi neophodni podaci o vakcinaciji i testiranjima na koronavirus.

Kovid redari uz kovid propusnicu mogu da traže na uvid i neki od ličnih dokumenata sa fotografijom, kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe. Stranci će u ugostiteljske objekte moći da uđu uz digitalni sertifikat Evropske unije ili sertifikat bilo koje zemlje sa kojom Srbija ima potpisan ugovor o priznavanju sertifikata.

(Tpknews.com/Euronews)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Напредњачке психо-лоби тестира народ колико је послушан. Чисто испирање мозга. До 22 часа нису потребни ковид сертификати. После тога су потребни, као да Корона има сат

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker