VELIKA NEPRAVDA: Udruženje privatnih preduzetnika “Sloga” iz Požarevca protiv prodaje nekretnina

Privredna komora Srbije 7. februara ponudila je na prodaju nekretnine u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu i Požarevcu.

Gradska uprava Požarevac

U Požarevcu se prodaju nekretnine na Varoškom brdu i u ulici Veljka Dugoševića a tim povodom se obratilo Udruženje privatnih preduzetnika “Sloga” iz grada Požarevca koje je kako se navodi u saopštenju podnelo “privremenu meru” da se obustavi prodaja nekretnina.

Kako iz Udruženja tvrde, Privredna komora Srbije rasprodaje imovinu, koja je Zadužbina i legat opšteg Udruženja privatnih preduzetnika “Sloga” iz grada Požarevca.

– Zgrada u centru Požarevca, kao i ostala imovina se prodaje za 14.334.000 dinara. Komora je prisvojila zadužbinu Đorđa Selića, koja je ostavljena privatnim preduzetnicima, zanatlijama, 1893 godine – , tvrde iz Udruženje privatnih preduzetnika “Sloga”.

Ovim povodom, opšte Udruženje privatnih preduzetnika “Sloga” obaveštava javnost kao i nadležne da je podneta “privremena mera” u privrednom sudu da se obustavi prodaja privatne imovine, kao i da će se svim pravnim aktima boriti za svoju zadužbinu u zemlji i van nje.

– Opšte Udruženje privatnih preduzetnika “Sloga” koje postoji 127 godina, okupljalo je i okuplja veliki broj članova, koji su spremni da ovu nepravdu isprave i sačuvaju svoju zadužbinu i legate. U cilju sačuvanja postojanja za buduće kolege zanatlije preduzetnike što je i bila želja njegovog osnivača, zadužbinara Đorđa Selića – , poručili su iz Udruženje privatnih preduzetnika “Sloga”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker