UPRKOS NEPOVOLJNOM VREMENU: Počinje rekonstrukcija mosta na Mlavi u centru Petrovca

Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, od četvrtka, 14. januara, počinje rekonstrukcija pešačkog mosta u gradskom parku u Petrovcu na Mlavi, zbog čega će ovaj objekat, koji premošćava reku u samom centru grada, biti zatvoren za pešake i bicikliste.

Foto: petrovacnamlavi.rs

Rekonstrukcija mosta se odvija u okviru projekta „Izgradnja putne infrastrukture ka zimskom centru Beljanica, manastiru Manasija i banji Ždrelo na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi“.

Projekat finansira Ministarstvo privrede uz učešće opštine Petrovac na Mlavi.

– Ovo je vrlo važan projekat koji za cilj ima poboljšanje turističke infrastrukture, kako naše opštine, tako i opštine Despotovac. Građanima ove dve opštine u mnogome olakšava komunikaciju i predstavlja najkraći izlaz na autoput u tom delu opštine. Svakako je to važan deo celokupne turističke ponude predstavlja i sam Petrovac na Mlavi, tako da će rekonstrukcijom biti povećana, ne samo bezbednost, usled dotrajalosti postojećeg mosta, već će i estetske karakteristike našeg grada biti na taj način unapređene, izjavila je Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika opštine Petrovac.

Most će biti znatno proširen pa će ukupna širina ploče biti 4.3 metara tako da će rekonstrukcija doprineti nesmetanom prolazu biciklista i pešaka.

Rok za završetak radova je 75 kalendarskih dana.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker