NAPETO U BEOGRADU: Deo demonstranata ušao u prostorije RTS-a, jake policijske snage opkolile zgradu (VIDEO UŽIVO)

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ okružili su večeras oko 19 časova, zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu i na taj način započeli blokadu koja će trajati dva sata. Neki od demonstranata ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Foto: FoNet/ AelksandarLevajković

U toku je blokada zgrade RTS-a a neki od okupljenih građana predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Pripadnici policije pod punom opremom takođe su u prostorijama. Obradović govori da je obezbeđenje RTS-a stalo na stranu naroda i pustilo ih u zgradu.

Dodao je da niko neće napasti radnike RTS-a jer većina njih misli kao i narod koji šeta svake subote uz parolu „1 od 5 miliona“.

„Ušli smo da vratimo RTS narodu“, kazao je Obradović i dodao da neće izaći dok ne bude promenjena uređivačka politika.

„Ovo je veče kada ćemo osloboditi RTS“, kazao je Obradović.

Dodao je da razgovara sa jednim od urednika RTS-a Zoranom Stanojevićem i da ga moli da stane na stranu naroda, da sa njima uđe u režiju.

„Pozivam vas da uđete u svaku prostoriju RTS, da omogućimo da predstavnici organizatora protesta gostuju u Dnevniku večeras“, rekao je Obradović i apelovao na građane da ništa ne lome i ne kradu.

Kako javlja reporter Bete, u zgradu RTS-a ušao je još jedan od lidera Saveza za Srbiju, Dragan Đilas.

Odmah po dolasku ispred zgrade javnog servisa Srbije prema njoj poletela su i prva jaja koja su završila na fasadi i prozorima. Demonstranti su u znak protesta prema uređivačkoj politici te medijske kuće bacili nekoliko kartona jaja na zgradu.

(Tpknews.com/Agencije)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close