NAPETO U BEOGRADU: Deo demonstranata ušao u prostorije RTS-a, jake policijske snage opkolile zgradu (VIDEO UŽIVO)

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ okružili su večeras oko 19 časova, zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu i na taj način započeli blokadu koja će trajati dva sata. Neki od demonstranata ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Foto: FoNet/ AelksandarLevajković

U toku je blokada zgrade RTS-a a neki od okupljenih građana predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Pripadnici policije pod punom opremom takođe su u prostorijama. Obradović govori da je obezbeđenje RTS-a stalo na stranu naroda i pustilo ih u zgradu.

Dodao je da niko neće napasti radnike RTS-a jer većina njih misli kao i narod koji šeta svake subote uz parolu „1 od 5 miliona“.

„Ušli smo da vratimo RTS narodu“, kazao je Obradović i dodao da neće izaći dok ne bude promenjena uređivačka politika.

„Ovo je veče kada ćemo osloboditi RTS“, kazao je Obradović.

Dodao je da razgovara sa jednim od urednika RTS-a Zoranom Stanojevićem i da ga moli da stane na stranu naroda, da sa njima uđe u režiju.

„Pozivam vas da uđete u svaku prostoriju RTS, da omogućimo da predstavnici organizatora protesta gostuju u Dnevniku večeras“, rekao je Obradović i apelovao na građane da ništa ne lome i ne kradu.

Kako javlja reporter Bete, u zgradu RTS-a ušao je još jedan od lidera Saveza za Srbiju, Dragan Đilas.

Odmah po dolasku ispred zgrade javnog servisa Srbije prema njoj poletela su i prva jaja koja su završila na fasadi i prozorima. Demonstranti su u znak protesta prema uređivačkoj politici te medijske kuće bacili nekoliko kartona jaja na zgradu.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker