IZDAVAO LAŽNE KOVID SERTIFIKATE: Uhapšen doktor iz Doma zdravlja u Petrovcu na Mlavi i pacijent

Doktor iz Doma zdravlja u Petrovcu na Mlavi G. S. (58) uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja, dok je T. S. (42) uhapšen zbog falsifikovanja isprave.

Foto: domzdravljapetrovac.rs/Pixabay/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su doktora iz Doma zdravlja u Petrovcu na Mlavi G. S. (58) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i T. S. (42), osumnjičenog za falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je G. S., iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, izdao potvrdu o rezultatu testiranja na koronavirus osumnjičenom T. S., iako ga nije ni testirao, ni zaveo u protokol bolesnika doma zdravlja u kojem je radio.

Na taj način, G. S. je omogućio T. S. da dobije zeleni kovid sertifikat koji je bio neophodan za putovanje u inostranstvo.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Neka hapsi i reaguje Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i na kriminalce smeštenim u opštinama Braničevskog okruga. Pašće uskoro Vučić pa ćemo videti šta je to odeljenje čuvalo u svojoj fioci a prijava ima puno. Ovaj slučaj je nebitan. Samo skeč da se zavaraju narodne mase kao policija nešto radi.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker