ALASKE VEČERI USIJE: Najbolju čorbu skuvao je Srđan Stojićević iz Ostrova

U naselju Usije, opština Golubac, održane su Druge po redu Alaske večeri ,,Mladi Ribar’’, uz učešće 40 ekipa iz raznih mesta iz opština Braničevskog okruga i grada Kruševca.

Foto: Promo

Manifestaciju je otvorio dr Nebojša Mijović, predsednik Opštine Golubac, a organizator je Mesna zajednica Usije uz podršku Turističke organizacije Opštine Golubac.

Po oceni tročlanog žirija najbolju alasku čorbu skuvao je Srđan Stojićević iz Ostrva, drugi je prošlogodišnji pobednik Miloš Mitić iz Vinca, a treće mesto osvojio je njegov meštanin Verko Kostić.

Foto:Promo

Predsednik MZ Usije Marko Stojaković, zahvalio se sponzorima, kao i meštanima sela koji su svojim dobrovoljnim novčanim prilogom u velikoj meri pomogli da ove Alaske večeri organizuju na visokom nivou.

– Posle velikog truda i rada možemo da se pohvalimo da smo imali 40 takmičara u kuvanju ribljih corbi, kao i preko 500 posetilaca koji su svojim prisustvom ulepšali naše Alaske večeri – , rekao je Stojković.

Foto: Promo

Među mnogobrojnim takmičarima u kuvanju riblje čorbe bila je i ekipa Udruženja građana ,,U zdravom telu, zdrav duh“ iz Čitluka kod Kruševca.

Učenici iz Usija, Kulturno umetničko društvo iz Braničeva i orkestar ,,Srebrnjaci“ priredili su i bogat kulturno-umetnički program.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker