SLEDEĆI POTEZ BLOKADA BEOGRADA: Poljoprivrednici počinju blokade puteva do ispunjenja zahteva

Poljoprivrednici danas u više gradova Vojvodine i centralne Srbije mehanizacijom će blokirati puteve do ispunjenja zahteva, rekao je predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Đoka Ćurčić.

Foto: N1

Koordinatori više udruženja poljoprivrednika sinoć su dogovorili da jutros počnu da traktorima blokiraju puteve u Subotici, Novom Sadu, Požarevcu, Pančevu, Bogatiću, a razgovara se i o blokadama u gradovima centralne Srbije.

„Blokade će početi ujutro i trajaće po nekoliko sati dnevno do ispunjenja zahteva“, rekao je Ćurčić za Betu.

On je dodao da nije razmatrana i da se neće razmatrati ponuda, posle najave da će započeti proteste, da dođu na razgovor u Predsedništvo.

Ćurčić je rekao da poljoprivrednici koji su juče protestovali, predvođeni Inicijativom za opstanak poljoprivrednika Srbije smatraju, za razliku od nekoliko udruženja stočara, da je za ispunjenje zahteva nadležna premijerka Ana Brnabić, a ne predsednik Aleksandar Vučić.

Naime, iako poljoprivrednici prvog dana protesta nisu u potpunosti blokirali protok saobraćaja, najavili su da, ako im do četvrtka ne budu ispunjeni zahtevi – kreću u masovnu blokadu Beograda.

Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam udruženja iz različitih krajeva Srbije nije uspelo da postigne dogovor sa premijerkom Anom Brnabić, a potom odbilo poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Poljoprivrednici traže povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara kao i minimalnu otkupnu cena mleka od 78 dinara po litru plus prihod na dodatnu vrednost (PDV).

Na listi zahteva je i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica sporazuma CEFTA kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

Podsećamo, jedan od privrednika, Mileta Slankamenac iz sela Gospođinci kod Žablja, sinoć je imao neprijatnosti zbog najavljenih protesta.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Katastrofalna “akcija” poljoprivrednika,klasično maltretiranje građana! Poljoprivrednici bi trebalo da blokiraju opštine,poreske uprave,poljoprivredne savetodavne službe,sve institucije vlasti,a ne lokalne puteve,magistrale,itd! Vlastodršci kabadahije “probijaju” blokade,jer voze službene automobile sa blinkerima!
    Očigledno je da “služba” koordinira sa “protestima” poljoprivrednika!
    Šta su poljoprivrednici čekali 10 godina? Šta planiraju da preduzmu protiv uvoznog lobija? Zašto su izlazili na izbore? Zašto su dali legitimitet uzurpatori na vlasti? Totalno promašene demonstracije!!!
    Jedino rešenje je BOJKOT svih izbora! Jer je sve jednostavno,Srbijom već 70.godina vladaju psihopate i psihički devijantne osobe!
    Strašno!!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker