INSAJDER MILE SOVA OTKRIVA: Janošević, u najstrožijoj tajnosti započeo rasprodaju imovine JKP “Kučevo”?!

Na jednoj od narednih sednica pred odbornicima Skupštine opštine Kučevo će se naći gotov plan reorganizacije JKP “Kučevo” iz Kučeva koji predviđa niz novina i uvod u delimičnu privatizaciju i rasprodaju imovine preduzeća.

Sedište JKP Kučevo, Betonjerka/Foto: Privatna arhiva/Facebook/Ilustracija

Ono što su mnogi naslućivali da će se desiti sa JKP “Kučevo” izgleda da je na vidiku. Menadžment JKP “Kučevo” u najstrožijoj tajnosti u saradnji sa konsultantima i rukovodstvom opštine, započeo je reorganizaciju i racionalizaciju preduzeća, koja poredviđa razdvajanje radnih jedinica u samostalna nezavisna preduzeća.

Neke od radnih jedinica neće više postojati kao što su održavanje puteva i proizvodnja betona. Popularna “Betonjerka”, kamioni i utovarivači se trenutno popisuju i biće prodati. Ono što sigurno ostaje u javnoj svojini su gradski vodovod i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže. Gradska čistoća, gradsko zelenilo i zoo higijena će biti jedno preduzeće, dok će održavanje ulične rasvete, održavanje groblja i parking servis biti posebna preduzeća. Zajedničko za sve njih je prodaja poznatom kupcu. U skladu sa novom sistematizacijom, koju upravo pravi rukovodstvo preduzeća, drastično će se smanjiti broj zaposlenih u administraciji.

Interesatno je da će JKP “Kučevo” promeniti i adresu, seli se u prostorije bivše Direkcije za izgradnju.

U JKP “Kučevo” se pravdaju da preduzeće mora da krene u reorganizaciju jer ima zastarelu mehanizaciju, nerentabilnost u poslovanju i veliki broj radnika od kojih je polovina zaposlena u administraciji, gde na plate ide više od 70 posto.

Otpisivanje dugova za komunalije povlašćenim potrošačima bliskih vlasti, zapošljavanje velikog broja režijskih partijskih kadrova Srpske napredne stranke bez konkursa, razni ugovori o delu za mnoge aktiviste vladajuće stranke koji i ne znaju gde se otvaraju vrata JKP “Kučevo”, doveli su ovo preduzeće u veoma teškoj veštački izazvanoj nezavidnoj finansijskoj situaciji. Novica Janošević, nosilac raznih partijskih funkcija, i vlasnik milionskih budžetskih primanja nije krajem prošle godine slučajno zaposlen u JKP-u, kako nam je otkrio naš insajder Mile Sova, njegova uloga je da pod pretnjom otkaza disciplinuje sve one koji se protive reorganizaciji.

Pokušali smo da potvrdimo tačnost ove informacije kod zaposlenih u JKP “Kučevo” koji su bili vidno neraspoloženi i nisu bili voljni da odgovaraju na naša pitanja kao ni odbornici Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu.

Odbornik Srpske stranke Zavetnici je na naš telefonski poziv rekao da nije čuo za reorganizaciju JKP “Kučevo” ali ako je to tačno Srpska stranka Zavetnici će ispoštovati volju zaposlenih u JKP-u i volju građana opštine Kučevo sa kojima će već od ponedeljka započeti razgovore. Sve što nije u interesu građana ne može dobiti njegov glas u skupštini.

Odbornici Socijalističke partije Srbije, rekli su nam da su do njih došle neke još neproverene informacije o nekakvoj reorganizaciji i da su čuli da se trenutno radi popis svih vozila u JKP “Kučevo” ali da ne znaju u koje svrhe. U slučaju da se program reorganizacije JKP “Kučevo” nađe na dnevnom redu Skupštine opštine Kučevo, sigurno neće biti podržan od strane odbornika Socijalističke partije Srbije jer se ova partija zalaže za socijalnu pravdu i protiv privatizacije javnih dobara i rasprodaje opštinske imovine.

Ako se informacije insajdera Mileta Sove ispostave tačnim a vladajuća Srpska napredna stranka u Kučevu obezbedi potrebnu skupštinsku većinu za izglasavanje reorganizacije JKP “Kučevo”, već od Nove godine će biti prodat plac i “Betonjerka” sa kompletnim voznim parkom a kasnije i radna jedinica “Higijena” sa pratećim delatnostima, održavanje ulične rasvete i održavanje groblja.

Kako potvrđuje insajder Mile Sova, prodaja je već dogovorena sa poznatim kupcima, verovatno slobodnom pogodbom bez naknade a možda i za jedan dinar.

Za utehu, građanima Kučeva će u vlasništvu ostati vodovod ali i dotrajala crpna stanica i dotrajale azbestne vodovodne instalacije.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

20 Komentari

  1. Zato su kum Novica i kum Aca hteli da najure kuma Marijoka jer nije hteo da sarađuje na planu reorganizacije po kome će kum Aca da bude vlasnik Higijene a kum Novica direktor i suvlasnik sa 20 posto

  2. Dobro se Socijalisti i Zavetnici svetili za socijalnu pravdu i da pitaju narod za misljenje, do sada su glasali za rasprodaju svega i svačega i basirali kako im Aca Karatista diriguje

  3. Нешто се спрема у комуналном али не знамо шта. Раде попис свега још да сазнамо дал спремају продају или хипотеку за неки кредит

  4. Odavno se prica po gradu da su se kumovi Aco Perišić i Novica Janošević dogovorili kako ce da rasparcaju JKP i kome ce sta da pripadne.More,narode kuke i motike u ruke i terajte tu bagru inace ni vodu za pice necete moci da koristite.

  5. Aco Perišić se vec mesecima hvali kako ce celo Kucevo da bude njegovo.A i kum Novica ce biti zadovoljan u toj deobi pokradene drzavne imovine.

    1. Tačno tako, Perišić svaki dan sa terase hotela urla u telefon i hvali se svojim ortacima “brate, brate, celo Kučevo je moje”

  6. Cene komunalija su i ovako previsoke i jedva ih nekako izmirujemo,a kako ce tek biti kada JKP kupi Perišić(duguje JKP 7.000.000)i kum Novica Janosevic?I zato narode ili oterajte ove lopove ili ašov i motike u ruke i kopajte i pravite bunare jer u suprotnom necete imati vodu za pice,odnosno,Perišič i Janošević ce vam mesecno slati racune za vodu a oni ce toliko biti uvecani kao da ste dnevno popili 500 litara.

  7. Vreme polako teče, lopovi se raduju jer se bogate na grbači građana, ali neće dugo. Platiće sve jednog lepog dana i to sa kamatom. Ničija nije gorela do zore pa neće ni njihova. Ovo je prevazišlo sve granice, zato će kad budu spakovani iza rešetaka na čelu sa vlaškim vojvodom svi da propevaju. Ako su radili pošteno kao što se hvale nek uživaju u tuđem znoju a ako su krali nek trunu u Zabeli. Neka još sada stave prst na čelo, neka dobro razmisle šta čine.

  8. Meni se čini da je država bankrotirala pa se tako rasprodaje javna svojina ne bi li se nekako popunio budžet. Sve će pare otići za Beograd,Vučić je uništio Srbiju svojim neznanjem.

    1. Svaka prevara i otimacina se izvodi po neposrednim rukovodstvom i uz aktivno ucesce Ivana Hotelskog. Ima on pomagace, saradnike ali plan je njegov. Hteo bi Janosevic da se nametne kao nekabitna figura ali ga supruga ometa, ne pustaga samog nigde. Na kraju sve mogu da sprece odbornicii i ne usvajaju odlike o prodaji, neka i kupe nesto. Zarad te apanaze sto primaju Zeka bi Neresnicu prodao, Coki Voluju a Tomic Rakovu Baru, samo da prvog dobiju platu za nerad. Steta sto niste odbornici negde u Hrvatskoj nego ste deo , sitansraf u kartelu, ovde u Srbiji, u bednoj i jadnoj opstini Kucevu. Da vas je Hasim Taci birao imao bi milosti za Srbiju, vi kao da se svetite ovom narodu.

  9. ,,Veći deo svoje istorije Srbija je provela pod okupacijom. Strani osvajači su dolazili, pljačkali i uništavali, potom i odlazili. Svi su nanosili ogromnu štetu, ali niko kao Srpska napredna stranka i njeni Bosančerosi, Milogorci i Kosovski Srpski Šipci.,,

    1. Može u selo, ali, ne u naše selo, već u Zabelu, pa neka tamo bude bliži Ljubičevu da potkiva konje, ako i to zna?

  10. Neka prodaju sve i neka pokradu sve!!! Dabogda sve sto su pokrali da potrose na lekove za sebe i svoje najmilije! Ima Boga

  11. Kolika steta je naneta Kucevu za ove dve crne godine vlast Ivana Hotelskog, Sultana na letovanju, u parama je lako da se izmeri. Ali ono sto ce da ostane i kad stetocine nestanu ne meri se parama. To je nepoverenje medju ljudima,zatrovani medjuljudski odnosi, etiketa izdajnika, secikesa, dupelizaca Hotelskih, bezmudasa. Jadno je Kucevo kad je docekalo da trpi Ivana Sramotnog. Sada SNS postoji svuda osim u Kucevu. E to je uspeh.

  12. Zure da prodaju sve sto moze jer im trebaju pare za ovih pet ucenika upisanih na novi smer sumarski tehnicar. Bice tu dosta vanrednih djaka, potrebe Srbija suma su velike za strucniim kadrom. A da dobiju posao treba direktora da nagrade. Ko dirne u Srbija sume dobija otkaz iz sluzbe, ko vaj inspektor i policajac. Najbolje rezultate imaju a ljudi dobili otkaze jer su upecali lopove iz Srbija suma na delu. I ko je kriv, pa policajac koji radi posao a ne lopovi. Dirnuo je u osinje gnezdo lopova i sad gubi posao. To je ta SNS Srbija

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker