TUŽNE SUDBINE: Već 22 godine bez struje i vode

Izbeglica iz Hrvatske Vujaklija Milić (60), koji je spas od rata potražio u Požarevcu pre 22 godine, dočekuje još jednu zimu u uslovima nedostojnim čoveka.

Vujaklija na svom krevetu

On već godinama boravi u vikendici u blizini kasarne “Sopot”, iznad kostolačke pruge, u koju ga je primila jedna humana Požarevljanka, koja živi u Zabeli. Iako ima kakav-takav krov nad glavom, Vujakliji je teško, jer u toj kući nema ni struje, ni vode, pa živi u potpuno nehigijenskim uslovima.

– Rodom sam iz Slunja, iz Hrvatske. U Srbiju sam izbegao zbog rata, 1995. godine, i od tada sam u Požarevcu. Imao sam i suprugu, ali je umrla pre više od 10 godina, a majka mi je preminula pre tri godine. Mučim se u ovakvim uslovima, ali sebi ne mogu da pomognem. Nemam levo oko, izgubio sam ga u dečjoj igri kad sam imao 11 godina, pa mi je i zbog toga teško – priča Vujaklija.

Kuća u kojoj Vujaklija zivi

Kaže da ne može da nađe posao, jer niko ne želi da ga angažuje zbog slabog vida. Živi samo od socijalne pomoći koja iznosi 6.700 dinara. – Svake godine u zimu, baš kad je najteže, gubim dva meseca socijalne pomoći. Toliko mi treba dok obavim svu proceduru oko obnavljanja ove pomoći. To mi teško pada, jer sam tada dva meseca bez prebijenog dinara – žali se Vujaklija. Iako ima sina u Drvaru, on ne može da mu pomogne, jer jedva izdržava suprugu i troje dece. Ukoliko neko želi da pomogne ovom napaćenom čoveku, može da mu se javi na telefon 062 963 72 45.

TPKNEWS / M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker