SAMOUBISTVO ZBOG ZELENAŠA: Saslušan zelenaš, sledi istraga

U požarevačkoj policiji, kako saznajemo od izvora iz te institucije, saslušan je jedan meštanin Bradarca, kojeg je Zoran Bogdanović (34) iz Drmna, pre nego što se obesio, u oproštajnom pismu imenovao kao zelenaša koji ga je naveo na tragičan čin.

Ovaj Bradarčanin, koji kao vozač radi u TE-KO Kostolac, negirao je da je kriv za Zoranovo samoubistvo, jer mu je pozajmljivao novac uz pristojne, a ne zelenaške kamate. On je izjavio, kako nam je rekao izvor iz policije, da mu je Zoran tražio novac na zajam kako bi mogao da vraća dug jednom meštaninu Kostolca, takođe radnika u TE-KO, koga je Zoran u oproštajnom pismu naveo kao zelenaša koji mu je uzeo najviše novca na kamatu i koji od njega je potraživao još 12. 000 evra na ime dodatne kamate na pozajmicu od 1.050 evra. Odmah pošto se saznalo za oproštajno pismo u kojem Zoran proziva njih dvojicu,ovaj zelenaš iz Kostolca uzeo je godišnjiu odmor, a kasnije je otišao na bolovanje i ne zna se gde je, pa još nije saslušan.

Zoranovo oproštajno pismo

– Ovaj Kostolčanin duži vremenski period bavi se zelenašenjem i od toga veoma dobro živi. Nekolicini radnika „TE_KO“ na ime kamate oduzeo je nekoliko nekretnina (kuće, stanove, lokale). Zbog njegovih pritisaka se pre nekoliko godina jedan Kostolčanin razneo bombom jer nije imao više novaca da mu daje na ime enormne kamate – priča nam jedan radnik kombinata dobro upoznat sa situacijom oko zelenaša i njegovim zelenašenjem. On je još dodao da je taj zelenaš devedesetih godina prošlog veka bio pripadnik rezervnog sastava policije i da je kao takav pretio ljudima koji mu duguju novac na ime kamate, da mu niko ne može ništa, jer ima debele veze u policiji u u sudstvu, i da im ne pada napamet da ga bilo gde prijavljuju.

Ožalošćena porodica

Sada predstoji detaljna analiza pisma, kako bi se utvrdilo da li u celom ovom slučaju ima elemenata krivičnih dela zelenašenje i navođenje na samubistvo. Ukoliko se utvrdi da ih ima, onda će se pokrenuti postupak u kojem će se prikupljati dokazi i saslušavati lica pomenuta u pismu. Zoran Bogdanović, radnik kostolačkog “Georada”, u pismu je naveo da je bio pod velikim pritiskom dvojice zelenaša, jer su mu pretili i tražili sve više novca, zbog čega nije video izlaz, pa se odlučio na samoubistvo, mada je u pismu naveo da je razmišljao da ih pobije, ali je odustao od te namere jer nije takva ličnost koja bi okrvavila ruke. On je u pismu poručio majci i supruzi da nikako tim zelenašima ne daju bilo kakav novac i da njegovo oproštajno pismo predaju policiji, što su one i učinile. Kako smo nezvanično saznali, čim su Zoranovi prijatelji saznali da je izvršio samoubistvo i da je ostavio pismo u kojem proziva dvojicu zelenaša, hteli su da ih nađu i da se obračunaju s njima. Ipak, odustali su i nadaju se da će ih stići kazna zakonskim, sudskim putem.

Zoranova majka Slavica

VRAĆENI DUGOVI

Zoran je u oproštajnom pismu taksativno naveo imena ljudi kojima i koliko duguje, na osnovu pozajmica koje je od njih bez ikakvih kamata uzimao. To su bili mahom njegovi prijatelji i drugari. Odmah, kako smo saznali od meštana Drmna, nakon Zoranove sahrane njegova majka i tetka počelele su da vraćaju novac njegovim drugarima od kojih se pozajmljivao.

PORODICA

Zoranova porodica, majka Slavica i supruga Ivana, kazale su da nikakav poziv na razgovor od tužilaštva još nisu dobile, ali se nadaju da će to uslediti narednih dana. One očekuju da će nadležni organi rasvetliti ovaj slučaj i kazniti ljude koji su ga progonili.

TPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker