KAPACITETI POPUNJENI I U VREME PANDEMIJE: Hoteljeri u Gradištu i Golupcu, ostaju bez pomoći države

Bez državne pomoći od 500 evra po krevetu ostaju hotelijeri iz Velikog Gradišta i Golupca.

Srebrno jezero

Predsednik Vučić je u gostovanju na televiziji Prva rekao da van državne mere pomoći ostaju hotelijeri iz Golupca i Velikog Gradišta.

Vučić je rekao da nema potrebe da se pomaže hotelijerima u Golupcu i Velikom Gradištu, jer su njihovi kapaciteti popunjeni i u vreme pandemije zbog neodlaska ljudi u inostranstvo.

“Ovo smo uradili sektorski, ciljano, dobro, pomogli smo građanima sa 100 evra, kao i malim i srednjim preduzećima”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će biti još pomoći i novca, Vučić je rekao:

“Nismo mi čudotvorci koji će nešto iz neba da dodaješ, ali ovo smo mogli jer smo se pametno ponašali”.

On je rekao da će se Srbija najmanje zaduživati od svih drugih.

“Želimo da sačuvamo ekonomiju, fabrike.. Imaćemo manjak novca i u NSZ, RFZO… Sa manjkom novca, manja je i naplata poreza i prihoda u budžetu. Zato moramo da podižemo ekonomiju, da pomognemo svima kojima je neophodno”, rekao je Vučić.

“Proporcionalno svojoj veličini uložili smo i pomogli opstanak srpske ekonomije, pogođene pandemijom korona virusa, više od gotovo svih evropskih zemalja”, istakao je predsednik Aleksandar Vučić, dodajući da je sve to bilo moguće zahvaljujući pametnom vođenju javnih finansija.

On je naveo da je visina javnog duga Srbije sada 57,5 odsto BDP-a zbog svega, ali je naš javni dug najmanje porastao od svih zemalja. Poređenja radi, francuski javni dug je 111 odsto, španski 116 a italijanski i grčki čak 158 i 211 odsto.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker