ZELENAŠKI EPS: Za dug od 80 dinara, Dejan iz Topolovnika, treba da plati kamatu 3.300 dinara!

“Zelenašenje” je trenutno jedan od najunosnijih nelegalnih državnih poslova u Srbiji. Naš narod lepo kaže “ko s đavolom tikve sadi, tikve mu se o glavu lupaju”.

Dejan Marjanović/Foto: Privatna arhiva

Naime, Dejanu Marjanoviću iz Topolovnika, kod Velikog Gradišta, 2. decembra stigla je opomena od Elektro distribucije Srbije pred podnošenje predloga za izvršenje, da ukoliko do 16. decembra tekuće godine ne uplati glavni dug sa obračunatom kamatom od 3.399,62 dinara, od čega, glavni dug iznosi 80,95 dinara, a kamata 3.318.62 dinara, može kuću da mu “pojede” EPS-ova zelenaška kamata.

Foto: TPKNEWS

Dejanu je EPS 2014. godine, zbog duga od 15.000 dinara isključio struju, skinuli i uzeli strujomer. Sada, da bi mu ponovo priključili struju, potrebno mu je 110 hiljade dinara. 30 hiljade dinara koje treba prvo da uplati EPS-u u Velikom Gradištu, a nakon toga drugih 80 hiljade dinara za nalog iz Beograda o priključku.

Kako Dejan objašnjava za “TPKNEWS”, njegov otac ima visok krvni pritisak, već više od 5. godina, a kaže da mu je otac imao i početak šloga jezika. Ne sme da radi na suncu, ili bilo koji naporan posao. Njegova majka ima problema sa levim uvom, stalno joj gnoji, i treba da ide na operaciju, a, ni jedan roditelj nema overenu zdravstvenu knjižicu.

Dejan sa isečenim kablom/Foto: TPKNEWS

– Ja već 12. godina čekam posao na biro-u rada, uredno dobijam pečate, imam overenu zdravstvenu knjižicu i radim kada me neko pozove. Od Centra za socijani rad iz Velikog Gradišta zatražio sam socijalnu pomoć kako bih roditeljima mogao da overim zdravstvene knjižice. Takođe, letos sam i od opštine zatražio jednokratnu novčanu pomoć, kako bih ispaltio EPS-u potraživanja koja traži za priključak – , priča naš sagovornik.

Dejanova majka

Međutim, Dejanovi zahtevi su odbijeni i od strane Centra za socijani rad, a, i od opštine Velikog Gradišta.

– Krajem avgusta, dobio sam koverat od opštine gde me obaveštavaju da nisu u mogućnosti da mi pruže jednokratnu novčanu pomoć. U nastavku su naveli da je na ovakvu njihovu odluku uticao predlog Centra za socijani rad iz Velikog Gradišta – , objašnjava Dejan.

Foto: TPKNEWS

Kako je Dejan za “TPKNEWS” objasnio, zbog 55 ari njive u ritu koju imaju, od kojih su samo 35 ari obradivi, ne mogu da dobiju socijalnu pomoć. Međutim, Centra za socijani rad mu je predložio da stavi kuću pod hipoteku, i u tom slučaju mogu da naprave izuzetak, i da odobre socijalnu pomoć za roditelje, i jednokratnu novčanu pomoć od opštine.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker