SLOBODA ILI SMRT: Bitku za demokratiju i slobodu Kučevljani moraju dobiti sami!

Poslednji je čas da Kučevljani izaberu svoju sudbinu – ili će tiho i bez otpora pristati da budu uništeni ili će ustati i osloboditi se diktature. Pomahnitali tirani ili normalan život, treća opcija ne postoji. Izbor je jednostavan. Kučevljani moraju da ustanu i obračunaju se s naprednjačkim kartelom, da jednom-zauvek očiste mulj, koji se uzneo do vrha društva. Vreme je za borbu, za odbranu prava na budućnost.

Štand SNS-ovca u Kučevu/U sredini (plava majica) Janošević, na Bilbordu iznad, Milogorac Perišić

Pod sloganom “U susret građanima” Opštinski odbor Srpske napredne stranke iz Kučeva održao je u subotu štand. Štand SNS-ovca koji su slučajni prolaznici u najprometnijoj gradskoj ulici, izuzev radoznalih pogleda, zaobilazili u širokom luku! Ovakva slika ponavlja se gotovo uvek kada kučevački aktivisti SNS-ovca organizuju javne skupove ili štandove. Da li su to građani Kučeva napokon shvatili da je stiglo vreme za borbu i uključili odbrambene mehanizme?

Dok jednom ne smrkne, nikome u Kučevu neće svanuti. U toj istini opisana je sva nada i nesreća okupiranog, opljačkanog i poniženog naroda. U ovih osam i po godina torture stvoreno je uverenje da su normalni ljudi potpuno nemoćni, prepušteni na milost i nemilost ludacima koji su sami sebe proglasili za gospodare života i smrti. U takvoj atmosferi, očajnici se nadaju da će spasenje pasti s neba.

Aleksandra Perišića-Milogorca, i njegovog kuma potrčka Novicu Janoševića će uhapsiti. Politički mentori iz Beograda pustiće ih niz vodu i najuriće ih s vlasti. Zamerili se mnogima, osvetiće im se. Naneli su ogromnu štetu određenim tajkunima, sad će oni da finansiraju narodni ustanak. Razjedaju ih razne bolesti, izdaće ih možda srce, roknuće ih infarkt ili šlog. Poješće ih rak. U nervnom rastrojstvu, možda se obese. Možda ih izrešeta neki slobodni strelac.

Nije isključeno da se nešto od toga dogodi, ali nema svitanja za one koji pasivno čekaju da se Aleksandru Perišiću-Milogorcu, i njegovog kumu potrčku Novici Janoševiću smrkne.

Svaki narod mora sam da se izbori za slobodu. Ako neko drugi smeni vlast, a to se u Kučevu već dešavalo, onda to nije oslobođenje, nego politička kozmetika, koja ne dovodi do suštinskih promena.

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne Kučevo, Novica Janošević

Posle održanih prošlogodišnjih parlamentarnih i lokalnih izbora Perišić sa svojim pajtosima vrši ogroman pritisak na kučevačke odbornike preteći im batinama i ucenjujući ih da će izgubiti posao i da moraju na konstitutivnoj sednici da glasaju za novog predsednika opštine Kučevo tj. za njegovog kandidata. Na toj sednici koja je bila zakazana za 21 a održana 17 avgusta na kojoj je prisustvovalo pola odbornika i to oni koji su se priklonili Perišiću dešavaju se veoma čudne stvari, do tada nezapamćene u Kučevu.

U zgradu S.O. Kučevo upaduju nabildovani i kratko ošišani tipovi u crnim majicama na kojima je pisalo ”Kobre” i izbacuju iz zgrade sve zaposlene u Opštinskoj upravi. Tadašnji još uvek predsednik, Vladimir Stojanović, poziva načelnika P.S. Kučevo da bi kasnije i otišao do njega da mu objasni kakav problem imaju on i zaposleni u Opštinskoj upravi i da bi trebalo da se nešto preduzme po tom pitanju, da se brine za bezbednost svih zaposlenih u Opštinskoj upravi i da bi policija trebala da interveniše i izbaci iz zgrade paravojnu formaciju koju je Perišić angažovao. Posle razgovora sa načelnikom P.S. Kučevo, Vladimir Stojanović je očekivao brzu reakciju policije, ali se to nije dogodilo. S obzirom da policija nije smela da interveniše iz razloga samo njima znanih, Perišićeva paravojna formacija je zaposela sve ulaze u zgradu Opštinske uprave i po njegovom nalogu i spisku pustili su u zgradu samo odbornike koji su se priklonili njemu kako bi održali konstitutivnu sednicu.

Na toj sednici je izglasan i postavljen za predsednika opštine Ivan Rajičić (Perišićev kandidat). Posle postavljanja Perišićevog kandidata za predsednika opštine, dalje sve je bilo lako, jer je posle toga Perišić podelio funkcije svojim poslušnicima, kumovima, rođacima i od tog dana opština postaje Perišićeva privatna prćija.

Umesto šminkanja mrtvaca, Kučevljani sada moraju zadnjim snagama da se suprotstave zločincima iz naprednjačkog kartela. Za početak, neophodno je utvrditi pravo stanje, postaviti dijagnozu i odrediti terapiju. Nažalost, taj posao trenutno uspešnije rade Perišić i Janošević, ali ne još zadugo.

Opozicione stranke u Kučevu, devastirane stalnim kompromitujućim kampanjama režimskih medija, ne mogu da ispune očekivanja normalnih građana, svojih glasača. Ipak, to ne smanjuje potrebu za borbom protiv diktature. Bez obzira na okolnosti, Kučevljani su dokazali i dokazuju da imaju snage, volje i odlučnosti da pruže otpor Milogorčevom i Janoševićevom jednoumlju, odnosno maloumlju.

Aleksandar Perisić-Milogorac/Foto: Privatna arhiva

Kao što Janošević pogrešno misli da medijima, lažima i nasiljem može večno da vlada, tako i opozicionari uzalud prave planove za izbore 2022. godine. Njihove kombinacije urušavaju se pod teretom realnog života. Opljačkani Kučevljani, potopljeni u bedi i očaju, ne mare za izborne kampanje, parole, platforme, štandove i ostale tričarije. Oni hoće hleba, dosta im je političkih igara.

Borba za oslobođenje neće biti laka i, nažalost, neće se voditi na izborima. Nema sumnje, Milogorac i njegov kum Janošević nikad, ni pod kakvim i čijim pritiscima, neće dozvoliti bilo šta gde postoji i minimalna šansa za njihov poraz. Oni su spremni, kao što kažu građani Kučeva, da prospu i krv, dakako tuđu, samo da bi opstali na vlasti. Posebno Janošević koji je svoju sudbinu vezao za vlast, zato će se boriti do poslednjeg trena, čoveka i metka.

Međutim, nije bitna sila kojom trenutno raspolažu i ludilo koje ih nagoni da je koriste. Kada će doći do promena, do oslobođenja, ne zavisi od njih dvoje. Oni će, katastrofalnim političkim potezima i kriminalnim akcijama, izazvati pobunu, baciće varnicu na bure baruta na kome godinama sede. Kad plane, o ishodu borbe odlučiće građani, a ne Perišić i Janošević i njihovi gangsteri.

Ovaj dvojac malih, iskompleksiranih nesrećnika, uspeo je da nanese trajnu štetu Kučevu koji su okupirali. Zgrnuli ogromne količine novca, ali neće imati gde da ga troše. Osim, ako ih sreća pogleda, u kantini zatvora u Zabeli. Dok se to ne desi, dok Aleksandar Perišić-Milogorac, i njegov kum potrčko Novica Janošević ne završe iza rešetaka, neće biti slobode u Kučevu.

(Dopisnik Tpknews.com iz Kučeva/S.M.)

PROČITAJ I

31 Komentari

  1. Bravo, bravo, bravo za tekst! Uskoro u Kučevu kreću protesti protiv mafijaške vlasti u Kučevu. Proteste će podržati i veliki broj simpatizera i članova SNS koji više ne mogu da trpe torturu Ace Karatiste, Mikića, Janoševića, Kecmana i ostalih baraba!!!

    1. Mi građani nismo glasali za Acu Perišića. Njega predsednika opštine, zamenika predsednika opštine, predsednika skupštine, članove veća i direktore javnih preduzeća nije postavio narod već odbornici koji su se prodali za pare i privilegije i ne izlaze iz hotela Rudnik. Stop Diktaturi! Vučić ne sme da pobedi u Kučevu dok je ovaj ološ na vlasti

  2. Bravo za tekst, bravo za TPK eto mene u prvim redovima samo da očistimo taj šljam, hoćemo slobodno i demokratsko Kučevo.

  3. Da li neko iz policije i tužilaštva čita sve ovo? Zašto ne ispitaju kako je formirana vlast u Kučevu? Jel mi živimo u 21. veku? Gde je civilizacija i demokratija? Izgleda kod snsovaca u Kučevu vlada zakon jačeg a ne Ustav i zakoni koje je usvojila Skupština Srbije. Samo masovni protesti će oterati ovaj šljam sa vlasti

  4. Podrška za tekstove tpk NEWS-a iz Majdanpeka. Podrška i narodu Kučeva da se oslobodi od vlasti koja vlada opštinom Kučevo

  5. Znaci u Kucevu postoji kartel politicke mafije. Svuda u regionu je tako. Vucic je sve to dozvolio. Ne bi se oni tako ponasali da nemaju njegovu podrsku. Zato treba smeniti Vucica da bi ovi pali

  6. Eto vam ga sad Vučić dragi Kučevljani, pogledajte šta je uradio kod vas dao je vlast kriminalcima i kojekakvim ološima narod kolko vidim nije glasao za njih. Tako vam i treba. STOP DIKTATURI!

  7. Zamislite šta je Perišić smislio da pokrade ceo opštinski budžet i da mu mi građani još i aplaudiramo. Bože me oprosti ako su oni normalni.

  8. Sve ove ispod bilborda plaćaju građani opštine Kučevo!!! Niko od njih ne radi kod privatnika niti ima privatnu firmu. Mahom su svi zaposleni u opštinskoj upravi, Domu zdravlja, javnim ustanovama čiji je osnivač opština i prosveti. Cilj ove grupe je da vas ponovo prevari da glasate za njih kako bi zadržali svoja radna mesta. Niko od njih nije ispod 50.000 a prosek njihovih zarada je 100.000. Dok vi dragi građani krpite kraj sa krajem oni uživaju u toplom, primaju dobre plate, drugi im kuvaju kafu i čaj, besplatno klopaju po restoranima i ništa ne rade.

  9. Pa verujte i dalje Vučiću kada na Pinku kaže da će se obračunati sa mafijom i organizovanim kriminalom, Kučevo vam je čist primer da laže kao i uvek.

  10. Nažalost, ja više nisam optimista, ovo mrcvarenje traje već 30 godina, u Kučevu je mrak već predugo da bi mladi rodjeni 90-tih i kasnije, shvatili u kojoj bednoj opštini žive, oni koji su razumeli već su daleko odavde, spasili su se, a mi stariji smo se umorili sa preko 30 god. borbe protiv protuva komunista, radikala i mutanata neoradikala tj. najgorih sada (fašizofresna).

  11. Niko od ovih sa grupne fotografije sns ne radi za gradjane, svi rade samo za svoj dzep. Protesti do ispunjenja zahteva i smene rukovodstva su jedino resenje.

  12. Kučevo je okupirano od mafije. Bio je SNS i ranije na vlasti al ovako nije bilo. Nisu ni oni pre valjali ali su barem bili pitomiji i više uz narod.

  13. Koga pa vise interesuje kakva je vlast u Kucevu kad i mala deca znaju da je to jedna mala bedna i jadna grupica sibicara koja se sluzi lazima i prevarama i koji dobro znaju da nece moci dugo da se odrze na vlast, pa zato i zure da odrpe sto vise mogu za kratko vreme.

  14. TPK NEWS je jedini slobodni portal u regionu koji i pored ogromnog pritiska od strane vlasti pošteno radi svoj posao. Narod to neće zaboraviti, posebno neće zaboraviti građani Kučeva kojima ovakvim tekstovima pomažete da se izbore sa korupcijom i krađom njihove zajedničke imovine.

  15. Kako nije sramota ovim ljudima koji su stali ispod bilborda na kome je prevarant Aco Perisic. Ako im je on uzor, svaka im čast. Mi za njih nećemo nikada glasati

  16. Opstinske mastiljdzije, prosvetarke, i jedan cistac ulice, predstavljaju snsovce u Kucevu. Naravno, radikalsko-vlaski vrbov klin na celu kolone. Tu je i njegova dragana direktorka, fiskulturni nastavnik. Hvala, neka ovi predstavljaju nekog drugog. Meni je njih dosta!!!

  17. Mikić i Milogorac opasno naduvavanje racune na tenderima. Sve sto se radi u Kucevu uzima se procenat. Neko sve to pakuje i odnosi na pravo mesto. Kad vam padne vas sticenik vracate se u Zabelu Ici ce i Raja sa vama, on sve to potpisuje

  18. Sve sto rade opstinari iz Kucevs na celu sa Acom Karatistom kosta tri puta skuplje. Kad smenimo velikog tatu svi ce oni doci na detaljnu proveru. Zbog kradje narodnih para moraju da odgovaraju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker