DIKTATOR U PANICI: Golubački raspop mobilisao ceo kartel – sprema se za obračun sa građanima

Samo je malo potrebno da građani male podunavske opštine Golubac isuču motku i krenu u proterivanje kriminalnog raspopovog naprednjačkog kartela.

Foto: Ilustracija/Wallpapers

Sukob raspopa Mijović Nebojše sa građanima opštine Golubac i neistomišljenika iz njegovog kartela uveliko traje. Očigledno je da vreba trenutak kad će to građanstvo da “pređe liniju” pa da krene batinama i svim drugim sredstvima na njih. Ne bi to bilo prvi put.

Može li raspop zaista da udari na svoje građane? Može i hoće ako mu bude ugrožena vlast, a taj njegov “kavez” se već dobro trese. Za sad se služi podmuklim sredstvima javnim kompromitacijama, pretnjama, slanjem raznih kriminalnih “njuški” iz njegovog kartela da “obave posao”. Ali, kao što do sada istorija svedoči, sve se na kraju na ružan način vrati, tako ni raspop Mijović neće proći nekažnjeno. I sve što je do sada uradio i što planira da uradi na štetu građana, intelektualaca i svakoga ko slobodno misli, obrnuće se protiv njega na vrlo surov način. Nije taj dan daleko.

U jezivoj panici od onoga što ga čeka, počeo je da pretresa i lične podatke svakoga ko mu se učini sumnjiv, a podaci o građanima ne mogu biti dostupni bez povrede zakona. Zakonski nema način da pristupi ličnim podacima, ali, šta će raspopu zakon? Reč o klasičnoj zloupotrebi, što je krivično delo. Koliko Insajder Mile Sova saznaje, raspop lično preko svojih korumpiranih službenih lica dolazi do podataka svakoga ko mu se nađe na putu. Paranoju mu pojačavaju doušnici, takođe opsednuti “paranoičnim senzacijama”.

Kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti je krivično delo. Odgovaraće i za to.

Slobodno se ovde može govoriti o osnovanoj sumnji da su službena lica koja su mu davala lične podatke o građanima, a i on sam, počinili krivično delo iz člana 146 Krivičnog zakonika. Jer, Član 146 Krivičnog zakonika Srbije govori o neovlašćenom prikupljanju ličnih podataka i kaže:

Ko podatke o ličnosti koji se prikupljaju, obrađuju i koriste na osnovu zakona neovlašćeno pribavi, saopšti drugom ili upotrebi u svrhu za koju nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko protivno zakonu prikuplja podatke o ličnosti građana ili tako prikupljene podatke koristi.

Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

Zašto raspop Mijović ne bi odgovarao i za ovo? Mada ga čeka procesuiranje za dugačak niz krivičnih dela koja je počinio lično ili sa organizovanom kriminalnom grupom iz njegovog kartela.

Špijuniranje, zastrašivanje, progon i slične metode, samo su deo bogatog arsenala nasilja koju ovaj raspop diktator svakodnevno koristi kako bi slomio kičmu građanima koji mu se protive. Sve je trenutno “ubacio u igru” – svoje “krtice”, provokatore, špijune, svoje specijaliste za “relativizaciju” ružnih istina, koji imaju svoje povelike prostore na društvenim mrežama i u par virtualnih portala, gde igraju ulogu “nepristrasnih analitičara”. Kao alibi, svima služi “patriotizam”. A, svedoci smo da je “patriotizam”, sahranio Srbiju po nekoliko puta za trideset godina. Pravo je čudo da još uvek postoji.

Ko imalo poznaje raspopa Mijović Nebojšu, dobro zna da se radi o teškim oblicima sociopatije, o ličnosti koja nikada nije podvrgnuta ozbiljnom psihijatrijskom lečenju, a toliko je očigledno da bi mu bilo dugoročno potrebno. To ga, svakako, neće amnestirati.

Ne postoji danas na evropskom kontinentu ovako pokvareno, cinično, podlo i agresivno ponašanje nekog funkcionera kao što je raspopovo. Niti postoji narod sa kojim sve to ovako trpi, svakog dana, u svakom trenutku. Na žalost, za deset godina politike koja vodi u nove mržnje i ratove, nakotilo se raznog ljudskog taloga u malenoj golubačkoj opštini spremnog da ne samo verbalno nego i fizički napadnu svakoga ko pomene raspopa Mijović Nebojšu u “pogrešnom” kontekstu.

Konačno, treba reći da je raspop Mijović i njegov kartel već stvorio atmosferu za građanski bunt u golubačkoj opštini, željno ga iščekuje i veruje da će mu obračun između Srba i Vlaha doneti priliku da sebe prikaže kao nevinog mirotvorca, koji bi stao “između dve strane”, “da ih umiri i urazumi”.

Takvu monstruoznu strategiju, može da sprovodi samo čovek koji nema ni časti, ni morala ni karaktera. Čovek koji iz samo njemu znanih razloga, iz dubokih kompleksa inferiornosti ili nečeg drugog, gaji duboku mržnju prema Srbima i Vlasima.

Stepen nervoze i panike koju pokazuje gura ga dalje u provaliju. Hoće samo ogoljenu vlast po njegovim pravilima. I to će braniti svim sredstvima, pa na kraju i primenom sile. To je ono što opštinu Golubac čeka. I čemu može da se nada sa čovekom čija je psihologija takođe kriminalna.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker