SA 5 ZVEZDICA: Gazda Mileta gradiće luksuzni hotel u Golupcu

U Golupcu je u toku uređenje plaže, a u planu razvoja ove opštine je i rekonstrukcija Donje marine, kao i izgradnja hotela.

Centar Golupca

Kako je za eKapiju rekao predsednik opštine Nebojša Mijović, u toku je izrada plana detaljne regulacije Donje marine.

– Planirano je da se izgradi hotel visoke kategorije sa pratećim sadržajima, a ovaj hotel planira da izgradi domaći investitor Mileta Adžić, vlasnik hotela sa pet zvezdica Aquastar Danube u Kladovu. Očekujemo da radovi krenu do kraja godine – rekao je Mijović.

On je dodao da je u planu i uređenje sadašnje Gornje marine i nastavak gradnje šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave. Prema najavama, Golubac će na ovom mestu dobiti marinu koja će imati upravnu zgradu i oko sto vezova za smeštaj raznih plovila i jahti.

– Obezbeđena je projektna dokumentacija i građevinska dozvola. U republičkom planu je da bude do 2024. godine – kaže Mijović.

Najavljuje i nove investicije u ovoj opštini, poput uređenja trga, šetne zone, rekonstrukciju biblioteke sa galerijom, kao i završetak uređenja plaže do kraja jula.

Izgradnju plaže finansira opština Golubac, a vrednost radova koje izvodi preduzeće Ivan Milutinović iz Beograda je 42 miliona dinara.

(Tpknews.com/eKapija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker