UHAPŠEN BAHATI DIREKTOR: Nemarom omogućio masovnu epidemiju korone među najstarijima!

Direktor Gerontološkog centra Niš Milan Stevanović uhapšen je juče jer je nesprovođenjem propisanih mera protiv širenja kovida-19 doveo u životnu opasnost čak 144 osobe zaražene koronavirusom, dok je jedan štićenik preminuo!

Foto: D.C./Beta

Kako je saopšteno iz MUP-a, sumnja se da on, kao ovlašćeno lice Gerontološkog centra, nije preduzeo neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo ukupno 140 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član kriznog štaba prof. dr Zoran Gojković istakao je da je protiv direktora ovog centra podneta „krivična prijava za teško delo protiv zdravlja ljudi, za šta je predviđena kazna zatvora do 12 godina“. – Od ukupno 256 štićenika, ustanovljeno je da je 140 pozitivno, kao i četiri zaposlena. Testiranje jednog dela štićenika i radnika je završeno, a drugi deo se sad testira. Ovo je posledica veoma neprofesionalnog odnosa i nepoštovanja propisa, ustanovili smo čitav niz nepravilnosti u radu centra koji su doveli do ovako velikog broja zaraženih u toj ustanovi – naveo je Gojković.

Podvukao je da su dozvoljavane posete rodbine i izlasci štićenika van doma, što je propisima strogo zabranjeno.

– Naloženo je svim rukovodiocima da postupaju u skladu s protokolom. Imamo indicija i da su se krili simptomi bolesti u početku infekcije – naveo je on.

PRIKRIVANJE VIRUSA

Zaposleni u Gerontološkom centru Niš juče su u jutarnjim časovima štrajkovali tražeći odgovornost za nesprovođenje mera, oni kažu da je „danima prikrivano da je zabeležen rast broja osoba koje imaju temperaturu, a da niko nije testiran na kovid-19“. – Videli smo da broj zaraženih starih osoba raste iz dana u dan, pitanje je da li je medicinska struka u centru ažurirala to ili je prikrivan permanentni rast obolelih. To mora da otkrije policija. Na početku pandemije smo imali rukavice i maske, pitanje je i ko je i kako hranio korisnike, ali kada je brojka toliko narasla, a niko ništa nije činio, mi radnici smo počeli ozbiljno da se bojimo – navela je jedna od zaposlenih.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker