UPOZORENJE RHMZ: Orkanski udari vetra i pljuskovi širom zemlje!

Danas će u košavskom području i na planinama duvati jak i olujni jugoistočni vetar sa najjačim udarima na području južnog Banata i donjeg Podunavlja, gde će povremeno dostizati orkanske udare, oko 30 m/s, saopštio je RHMZ, a uveče će doći do slabljenja.

Ilustracija/Profimedia

Od srede do petka, i dalje ce duvati košava ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na području juznog Banata i donjeg Podunavlja, oko 20 m/s, navodi se u saopštenju.

U Srbiji će danas biti vetrovito i svežije. Duvaće umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak i olujni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima orkanske jačine.

Tokom dana promenljivo oblačno, pre podne suvo, osim na severu, istoku i u centralnim delovima gde će biti oblačno sa kišom.

Posle podne i uveče kratkotrajna kiša ili pljusak se ponegde očekuju i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od 5 do 11, najviša od 13 do 18 stepeni.

U Braničevskom okrugu će biti vetrovito i svežije. Duvaće jak, jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Tokom dan pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, uglavnom ujutro i pre podne. Najniža temperatura oko 10, a najviša oko 16 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka se očekuje pretežno sunčano, toplo i vetrovito, vetar u slabljenju. U subotu naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature. U nedelju promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Od ponedeljka uglavnom suvo.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker