ČEDA ODBIO DA PLATI REKET?! Bačena bomba na restoran “Vila Jelena 012” u Požarevcu

U subotu, 27. januara u 4:13 sati ujutru, bačena je eksplozivna naprava na restoran “Vila Jelena 012” u Požarevcu.

“Vila Jelena 012” Požarevac/Foto: Screenshot/YouTube

Prema nezvaničnim saznanjima, u napadu nije bilo žrtava ali je pričinjena velika materijalna šteta u unutrašnjosti restorana.

Policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj i ceo predmet je prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu. Inače, ni policija ni tužilaštvo u Požarevcu još se nije oglasilo povodom ovog incidenta.

Restoran “Vila Jelena 012” nalazi se na putu koji vodi iz Požarevca ka Beogradu, u Moravskoj ulici preko puta stočne pijace, a vlasnik ovog ogromnog restorana i za neka veća mesta od Požarevca je kontroverzni biznismen iz sela Radinac kraj Smedereva, Goran Janićijević zvani Čeda.

Prema nezvaničnim saznanjima, naručilac ovog bombaškog napada je veliki bos sa severa Kosova sa kojim je Goran Janićijević – Čeda u brojnim poslovima blisko sarađivao, a sa kojim je ušao u sukob zbog podele plena. Nezvanično, Čeda već par meseca odbija da plati reket velikom bosu.

KO JE GORAN JANIĆIJEVIĆ – ČEDA

Goran Janićijević – Čeda bavi se raznim poslovima, od trgovine otpadom i sekundarnim sirovinama do trgovine naftom i naftnim derivatima.

U maju 2013. godine izgledalo je da je Goran Janićijević u velikom problemu – javnost je obaveštena da je zajedno sa suprugom Jelenom i većom grupom privrednika uhapšen jer je oštetio budžet Srbije za šest miliona evra.

– Osumnjičeni su od 1. decembra 2009. do 31. decembra 2011, u nameri da delimično izbegnu plaćanje poreza, davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, na taj način što su pribavljali i izdavali lažne račune i otpremnice o prometu sekundarnih sirovina i građevinskog materijala – , objavile su tada Večernje Novosti.

Iako se na osnovu izveštaja može zaključiti da se radi o ozbiljnom kriminalu koji je u dugom periodu sprovodila velika grupa ljudi, slučaj nije preuzelo tužilaštvo za organizovani kriminal nego je sve prepušteno Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu koje od tada vodi istragu, ali ne uspeva da podigne optužnicu.

Pred tim tužilaštvom je da dokaže forenzičkim veštačenjem put novca između raznih firmi od kojih se mnoge prepoznaju kao fiktivne i koje su poslužile samo da bi se fingirale neke uplate i isplate.

Prema podacima poslovnog registra Srbije, Goran Janićijević nema skoro pa ništa – posedovao je firmu „Đurđev grad” u Smederevu koja se bavila trgovinom sekundarnim sirovinama – posle njega je direktorka bila Snežana Mitković.

Osim toga, član je upravnog odbora AD za preradu i promet nafte Naft, registrovanog u Zubinom Potoku.

Obe firme su godinama u blokadi, formalno, a protiv ove druge je APR pokrenula postupak pred tužilaštvom u Nišu zbog kršenja Zakona o računovodstvu jer godinama nisu podnosili dokumentaciju za finansijske izveštaje.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker