VULIN NA ČELU KOLONE: Ovako je izgledao doček američkih padobranaca na Aerodromu “Batajnica”! (VIDEO)

Na Aerodromu “Batajnica” dočekani pripadnici Oružanih snaga SAD koji će sa pripadnicima Vojske Srbije u narednim danima realizovati zajedničke padobranske aktivnosti. Dočeku prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

U narednih pet dana, u sklopu međunarodne vojne saradnje, oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vičenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu “Zima 2017”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na aerodromima “Batajnica”, “Kovin” i “Lisičji jarak” planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona “C-130 herkules”.

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekali su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, kao i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli.

Dočeku su prisustvovali i zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade, brigadni general Zoran Veličković.

TPKNEWS/RTS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker