IZABRANA NAJLEPŠA ČOBANICA: Završeni “Izvorni dani Neresnice” (VIDEO)

Održana je četvrta po redu manifestacija ,,Izvorni dani Neresnice” u mestu Neresnica, u opštini Kučevo.

Foto: RTV Braničevo

Neresnica je po četvrti put, bila kulturna prestonica Srbije – zahvaljujući manifestaciji „Izvorni dani Neresnice“ koja je okupila najbolja Kulturno umetnička društva i pojedince (soliste i instrumentaliste) Srbije da ukažu na veličanstvenost naše kulturno umetničke baštine.

U takmičarskom delu nastupili su: KUD „Neresnica“, KUD „Sveta Trojica“-Bobovo, Kud „Voluja“, KUD“Banjica“ Krivelj, gradski FA „Zo-ra“Zaječar, KUD „Petar Radovanović“ Zlot, KUD „Vlaško kolo“ Osanica, KUD „Voja Čurić“ Kobišnica, KUD „Branko Radićević“ Boževac, KUD „Izvor“ Laznica, LUD „Luka“ Luka, KUD „Petar Jenić“ Oštrelj, KUD „Branisla Nušić“ Šarbanovac, KUD „Starčevo“ Starčevo, CZK Kučevo,, KUD „Vlaole“, KUD „Rusaljke“ Duboka i KUD „Štule“ Voluja.

Posebnu draž manifestaciji dali su nastupi pevačica u revijalnom delu: Mlade Danijele Bumbešević, i legende Gordane Stojićević i Izvorinke Milošević.

Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik opštine Kučevo Vladimir Stojanović a u ime organizatora prisutne je pozdravio predsedenik MZ Neresnica Ljubiša Ljubomirović. Među gostima su bili i potpredsednik Narodne skupštine Srbije Veroljub Arsić i predsednik NSV Novica Janošević sa saradnicima kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog i privrednog života opštine i regiona.

Za najlepšu čobanicu proglašena je Nina Mitucić iz Kobišnice, Prva pratilja je Milica Plesić iz Zlota, a druga Marina Marić iz Osanice. U kategoriji Narodne izvorne igre najbolji je bio KUD „Voja Čurić“ Kobišnica, drugo mesto osvojio je KUD „Štule“ Voluja a GFA „Zo-ra“ Zaječar.

Za najautentičniju nošnju nagrađen je KUD “Banjica“ Krivelj, specijalne nagrade dobili su: za najuigraniju grupu dobio jeKUD „Sveta Trojica“-Bobovo, za očuvanja običaja rusalje KUD „Rusaljka“ Duboka.

U kategoriji vokalnih solista prvo mesto osvojila je Katica Todorović, drugo dr Saša Dražilović a treće Jela Marijanović, u kategoriji instrumentalista pobedila je Marija Radovanović iz Luke, drugo mesto pripalo je Maji Kostadinović iz Šarbanovca a treće Marini Marić.

(Tpknews.com/E-Kučevo)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker