MRMOT POSTAVLJEN ZA V.D. DIREKTORA: Nova bruka u Zemljoradničkoj Zadruzi “Klenje”

Nakon velikog skandala koji poslednje dve nedelje drma ZZ “Klenje”, posle našeg pisanja o misterioznom nestanku 40 vagona pšenice poljoprivrednih proizvođača iz Klenja i okoline koja je bila smeštena u silosima na čuvanje, bivši direktor Momčilo Nastasijević, u pokušaju da prikrije pustoš koju je iza sebe ostavio, postavlja za v.d. direktora Dragišu Stankovića, dugogodišnjeg radnika Zadruge.

Mlin i silosi u Klenju/Foto: Privatna arhiva

Naime, kako saznajemo od bivših radnika Zemljoradničke zadruge “Klenje”, bivši direktor Momčilo Nastasijević, u pokušaju da prikrije pustoš koju je iza sebe ostavio, i sa namerom da umakne pravdi zbog nastalih gubitaka i dugovanja, na očigled radnika koji su došli u zadrugu kako bi preuzeli svoja dokumenta zbog podeljenih otkaza, bivši direktor sakupivši jedva 4 člana od 10, uspeo je da tih par skupštinara nagovori da izglasaju Dragišu Stankovića za v.d. direktora, kako bi smanjio svoju odgovornost.

Dragiša Stanković dugogodišnji radnik Zadruge, penzioner, sedamdesetogodišnjak, koga je Momčilo Nastasijević godinama psovao, omaložavao nazivajući ga MRMOT-om, jer kad popije, spava za stolom, i raznim drugim pogrdnim imenima, sada je, izgleda, podoban da završava Nastasijevićeve zaostale poslovne prevare, kao što je i Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom “Biljni Lekar” iz Velikog Gradišta.

– Namerno nas nije odjavio na vreme, pa smo bili blokirani i nismo imali nikakvu zdrastvenu zaštitu. Kao nosioci prava nemoguće je da se prijavimo na bilo koga, kao ni na privatno osiguranje, i sl. To je trajalo tri i po meseca. Zamislite da se ne daj bože neko od nas razboleo ili nečije dete, koliko bi to koštalo da se sve plati. Javni tužilac još uvek ne reaguje. Sve lekove smo kupili za naš novac. Da se nešto strašnije dogodilo neverujemo da bi se ovaj Monstrum i dalje vozio u mercedesu sa BG tablicama. Mislimo da nema ni pravo jer je 100 posto invalid, ali to je posao za Policiju – , poručuju bivši radnici zadruge.

– Moramo da pomenemo i njegovu desnu ruku magacionera Zlatka Mirkovića iz Dušmanića koji dan-danas sedi pored vage na kojoj su deformisani svi šrafovi od silnog štelovanja, naravno za njihovu korist, razmišljajući kako su nekad mereni bezbroj šlepera i traktora, a sada sem Tamića sa starim gvožđem koje je jedva skupio po magacinima, da se uzme neka parica. Ponekad svraća njihov prijatelj preprodavac povrća po pijacama da natovari koju vreću sitnog žita a za uzvrat daje mu, krastavac, ljutu papričicu i… – , kažu bivši radnici ZZ. Klenje.

Radnici tvrde da je bivši direktor Momčilo Nastasijević, naredio svom pulenu Zlatku Mirkoviću da u svakoj vreći od 50 kilograma sipa samo 48 kilograma brašna, dok u vrećama za stočno brašno umesto 30 sipa samo 28 kilograma. Kako tvrde radnici, zbog ove krađe brašna iz vreća ZZ “Klenje” je izgubila najvećeg klijenta “UNION MZ” iz Požarevca koji je nedeljno kupovao po 8 tona brašna.

– Mi, bivši radnici očekujemo od nadležnih organa proveru naših navoda, da se ne bi ovako pošten rad nikad i nigde ne ponovio, a nadamo se da će i opština Golubac bolje reagovati – , smatraju bivši radnici ZZ. Klenje.

Nikada nam neće biti jasno, zašto je Zadruga kriva ako je direktor-odgovorno lice prodavao tuđu pšenicu, i pokrao Zadrugu. Ovakav Zakon je neosnovan i verovatno ga nema nigde sem u Srbiji. Verovatno, da nije bilo krađe u Mlinu gubitak ne bi bio 40, već 60 i više vagona.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Vidim vašeg bivšeg direktora na slici sa Krkobabićem, da li mu je Moma pokazao zalihu pšenice, ili možda gomilu peska jer se ministar za nebrigu o selu ne razume baš dobro u žitarice. Sačuvaj nas Bože!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker