KON PORUČIO: “Da bi se organizovala svadba, svi gosti moraju da budu vakcinisani!”

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon rekao je u emisiji “Osvrt” na B92 da smo ponovo preuranjeno krenuli sa razgovorom o organizaciji svadbi.

Predrag Kon/Foto: Beta

Na pitanje kako će izgledati svadbe dr Kon je rekao da ni sam ne voli to što govori i da će svadbe morati da budu ili pod maskama, ili će gosti morati da budu vakcinisani ili negativni na virus ili ih neće biti.

“Zavisi od mladenaca i organizatora da li će tražiti vakcinu ili test, to je jedan deo priče. Ako su svi takvi onda ove dalje mere nisu neophodne. Ako ne, onda mora da se nose maske i nema grljenja” rekao je Kon.

Dr Kon da je rekao i da je Srbija na pravom putu i da bez dileme “polako izlazi iz ove situacije” i dodao da naša zemlja trenutno dobro stoji zbog imunizacije.

PPREPORUKE ZA SVADBE:

– merenje temperature svim gostima ili učesnicima pri ulasku – razmak između stolova od najmanje dva metra, za stolom ne može sedeti više od pet osoba – distanca od najmanje dva metra prilikom ulaska u objekat – ukidanje podijuma za igru – barijera od pleksiglasa između muzičkog orkestra i publike – izbegavanje čestitanja, grljenja i ljubljenja – onemogućiti švedski sto i omogućiti posluženje za stolom – vremeski ograničiti trajanje događaja – čuvanje spiskova gostiju najamnje 30 dana od dana događaja – prisustvo kovid redara koji bi nadgledao sprovođenje mera

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Господине Кон шта ако је млада већ примила вакцину,а младожења не зна шта ће.Даме,извињавам се,шала.Овим сте сами себе надмашили,што би рекао Бата Стојкивић у Варљивом лету,па људи смо мајку му.И ово ће да буде варљиво лето у сваком погледу.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker