MUP SLAGAO: Brat osumnjičenog za ubistvo male Danke umro nakon brutalnog prebijanja u policijskom pritvoru

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskom pritvoru nakon brutalnog prebijanja, a ne kako je MUP to tvrdio u svom saopštenju navodeći da je osumnjičenom kobnog 6. aprila pozlilo i da je reč o prirodnoj smrti.

Foto: Društvene mreže

Saznanja o nasilnoj smrti ekskluzivno je otkrio nedeljnik “Radar”, a postavljaju se pitanja zbog čega je MUP Srbije slagao o smrti pritvorenika u policijskoj stanici, ali i ko je osumnjičenom Dragijeviću naneo povrede usled kojih je nastupila smrt.

Kako je „Radar“ otkrio, Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice, umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, što je ustanovljeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede po telu Dragijevića, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i ko je osumnjičenom Dragijeviću naneo smrtnosne povrede u policijskoj stanici u Boru gde je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP slagao, i obmanuo javnost da se radi o prirodnoj smrti.

Da podsetimo, Dragijević je priveden 6. aprila, u subotu, zbog sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Njemu je tada određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, da bi u nedelju ujutru javnost bila obaveštena da je Dragijević preminuo u policijskoj stanici.

Saopštenje policije bilo je sledeće – D. D. je preminuo „prirodnom smrću“.

U saopštenju MUP od 7. aprila dalje se navodi i da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3:10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt“.

Ipak, veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da Dragijević nije umro prirodnom smrću, već od posledica brutalnog batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

Nakon što je „Radar“ objavio ove informacije, zamenik tužioca u Višem tužilaštvu u Zaječaru Miodrag Canović izjavio je da nalaz veštačenja smrti Dragijevića sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu još uvek nije stigao u tužilaštvo u tom gradu.

– Ne mogu Vam reći da li je istina to što su mediji objavili jer još uvek nismo dobili taj nalaz. Subotom ne stiže pošta, pa očekujemo da će stići od ponedeljka – , rekao je Canović.

Podsećamo, Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog Dejana Dragijevića, kao i njegov otac Rade, uhapšeni su zbog sumnje da su pomagali uhapšenom za ubistvo male Danke da nakon zločina premesti telo, gde ga je navodno ostavio.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Telo deteta do danas nije pronađeno.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker