STIGLO LEDENO PROLEĆE: U Srbiji danas hladno, s kišom i snegom

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da se danas i sutra u zemlji očekuje hladno vreme, u brdsko-planinskim predelima sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 30 cm, lokalno i više.

U nižim predelima mešovite padavine i formiranje snežnog pokrivača – u centralnim od 5 do 10 cm, a u južnim od 10 do 20 cm, lokalno i više. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -3 do dva stepena, najviša od dva do osam.

U Braničevskom okrugu oblačno i hladno, povremeno s kišom, kratkotrajno i susnežicom i snegom. U brdsko-planinskim predelima sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 30 cm, lokalno i više. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do jedan, najviša oko pet stepeni.

U ponedeljak umereno do potpuno oblačno i hladno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama i kišom i snegom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

U utorak na severu suvo, u ostalim predelima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U sredu novo, prolazno naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

Zatim postepeno toplije, u četvrtak ujutru i pre podne prestanak padavina u brdsko-planinskim predelima i razvedravanje, od petka pretežno sunčano.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker