STIGLA BABA MARTA: Danas oblačno, vetrovito i hladnije vreme sa kišom i snegom

U Srbiji u ponedeljak oblačno i hladnije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo će na jugu i istoku pre podne biti suvo. Ponegde se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom, pri čemu bi palo i preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 16 stepena, ali će jutro i pre podne u većini predela biti najtopliji deo dana. Tokom dana pojačan jugozapadni vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni i to već tokom prepodneva u Vojvodini, uz osetniji pad temperature u svim predelima Srbije, a kiša će na planinama preći u sneg, kaže za beogradseke medije u svojoj prognozi meteorolog Đorđe Đurić.

Najjači udari vetra očekuju se posle podne i uveče i to u Vojvodini i na istoku Srbije, a udari bi bili i preko 75 kilometara na čas. U toku večeri i noći kiša će ponegde i u nižim predelima zapadne, jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg, a istovremeno će na severu Srbije doći do prestanka padavina.

U Braničevskom okrugu u ponedeljak oblačno i hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za jače pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće do 12 stepena. Tokom dana jugozapadni vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni, uz osetniji pad temperature. Tokom večeri i noći doći će do prestanka padavina.

RHMZ NAJAVIO JUTARNJI MRAZ

“U prvoj polovini sedmice osetno hladnije. Do četvrtka se u jutarnjim satima očekuje slab i umeren prizemni mraz, dok se slab mraz na 2 metara visine očekuje u utorak u severnim, u sredu u svim, a u četvrtak samo u južnim predelima Srbije. Od četvrtka dnevna temperatura u osetnijem porastu.

Danas vetrovito i osetno hladnije sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će na severu i istoku zemlјe, kao i na planinama dostizati i udare olujne jačine. U drugom delu dana, sa padom temperature, kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada. Sutra promenlјivo oblačno i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar koji će ponovo dostizati olujne udare. Kratkotrajno se očekuje i lokalna pojava plјuskova kiše, krupe i snega. Vetar će biti u slablјenju krajem dana i tokom noći”, najavio je RHMZ.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker