PODRŠKA VLAHA ZA BOLJU SRBIJU: U Despotovcu održana 9. sednica Nacionalnog saveta Vlaha

U petak 26. februara 2021. godine održana je 9. sednica Izvršnog odbora NSV i 9. sednica Nacionalnog saveta Vlaha u Despotovcu.

Foto: Promo

Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Despotovac Nenad Jovanović, poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je domaćin današnjeg sastanka NSV.

Predsednik NSV Novica Janošević predstavio je aktivnosti NSV između dve sednice i bliže obrazložio aktivnosti saveta i kao najznačajnije naveo posetu ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Gordane Čomić.

– Naša saradnja sa resornim ministarstvom je od ključne važnosti za afirmaciju i izazove koji su sastavni deo naše strategije i puta za razvoj vlaške kulture i tradicije. Akcenat je na jeziku i pismu, nacionalnim frekvencijama, više prostora za afirmaciju Vlaha i našeg identiteta.
Važna aktivnost se očekuje na popisu gde su razmatrani predlozi i aktivnosti članova Saveta – , rekao je Janošević.

Foto: Promo

Pored redovnih aktivnosti i usvajanja završnog računa za 2020. godinu predsednik IO Radiša Dragojević izrazio je želju za aktivnijim radom članova saveta u skladu sa epidemiološkom situacijom i naglasio da je jedino važno zadržati kontinuitet u sprovođenju projekata koje smo predstavili.

– Sve u želji da bez obzira na prepreke koje predstavljaju za nas izazove i nove ideje imamo apsolutnu podršku resornog ministarstva i podršku Vlaha za bolju Srbiju – , naglasio je Dragojević.

(Tpknews.com)

Jedan komentar

  1. Ama ljudi manite se lazi, ovaj Janošević je maskirani vlah naprednih idiota iz kučeva čiji je i predsednik, samo glumata ovu jadnu ulogu za 270000 din/mesečno. Beskorisna protuva i neobrazovani Avbot bez trunke morala.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker