OD DANAS ZVANIČNO: Rebić i Ditman potpisali izjavu o zameni Srpskih vozačkih dozvola u Nemačkoj

Direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman potpisali su danas u Beogradu Zajedničku izjavu o namerama između Savezne Republike Nemačke i Srbije o procedurama zamenu vozačkih dozvola, koja je od posebnog značaj za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Nemačkoj.

Rebić je nakon potpisivanja izjave istakao da će na osnovu ove izjave državljanima Srbije biti omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke, bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Saveznoj Republici Nemačkoj.

Potpisivanje izjave, kako je rekao, predstavlja još jednu u nizu uspešnih aktivnosti, koje se sprovode između Savezne Republike Nemačke i Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i u prethodnom periodu ostvarilo je plodonosnu saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke, rekao je Rebić podsetivši da Savezna Republika Nemačka u ogromnoj meri pruža podršku reformskim aktivnostima u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ambasador Savezne Republike Nemačke Ditman istakao je da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dve zemlje, koji borave u Saveznoj Republici Nemačkoj i Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita zameniti vozačke dozvole.

Ditman je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol plodotvorene saradnje dve zemlje, saopštio je MUP.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker