NEVEROVATNA KRAĐA U ŽABARU: Ukrao otpadni asfalt da bi popločao svoje dvorište

Čuli smo mnogo puta da se u Srbiji krade sve i svašta, bez obzira da li i koliko te kradene stvari i roba imaju upotrebnu vrednost. Ali, nismo čuli da je neko ukrao veću količinu grebanog asfalta koji je skinut radi rekonstrukcije nekog puta.

Dvorište porodične kuće nasuto ukradenim otpadnim asfaltom

Upravo to se desilu u Žabaru, najmanjoj opštini braničevskog Upravnog okruga gde je bivši predsednik MZ Saša Stevanović (46) zvani Ralić sa prostora gde se sakupljao stari asfalt i odlaže prisvojio veću količinu tog materijala i njime popločao dvorište svoje porodične kuće, koje se nalazi stotinak metara od odlagališta.

Prema rečima našeg izvora iz lokalne samouprave, opština Žabari namerava da taj otpadni asfalt koji Preduzeće za puteve iz Požarevca odlaže na parceli koju im je dodelila opština, otkupi kako bi njime nasuli atarske puteve.

– Stvarno nemamo reči da neko ukrade grebani asfalt u po bela dana i da ide toliko daleko da njime naspe i poploča svoje dvorište. Nedavno, prilikom gostovanja našoj opštini predsednik Vučić nam je obećao da će država da finansira kompletnu rekonstrukciju puta Požarevac-Žabari, našta smo mu veoma zahvalni, i da će se prvo uraditi deo koji pripada našoj opštini od Poljane do Žabara. Obećanje je ispunio i odmah se počelo sa radovima ne rekonstrukciji puta. Angažovan je PZP “Požarevac“ da urade taj posao i ljudi su odmah počeli da skidaju stari asfalt kako bi postavili nov, po svim procedurama i kriterijima – priča naš izvor iz opštine i dodaje da se opština sa PZP-om dogovorila da će sav otpadni asfalt da otkupe i da njime naspu atarske puteve.

O ovoj drskoj i bezobzirnoj krađi, kaže, da su obevestili rukovodstvo PZP-a, koji su im odgovorili da će preduzeti određene mere.

Tragom ove vesti kontaktirali smo PZP i rukovodilac službe održavanja u ovom preduzeću, Željko Luković nam je potvrdio da se krađa grebanog asfalta desila i da su preduzeli određene korake.

Saša Stevanović ukrao otpadni asfalt

– Kada nam je javljeno da se krađa otpadnog asfalta desila, koju su dokumentovali fotografijama i podacima ko je to uradio, mi smo vinovnika krađe kontaktiral i rekli mu da vrati ukadeni asfalt, a da ako to ne uradi, da će mo mu podneti krivičnu prijavu za krivično delo krađe. On nam je rekao da jeste uzeo otpadni asfalt, pradvdajući se da nije znao da ima upotrebnu vrednost i ko raspolaže njime. Ujedno nam je obećao da će sav ukradeni asfalt da vrati na mesto odakle ga je otuđio, ali da mu za to treba dva-tri dana, jer ima puno da se radi. Mi smo prihvatili njegovo obećanje i rekli mu ako to ne uradi za tri dana da ćemo mu podneti krivičnu prijavu – rekao nam je rukovodilac iz PZP-a Željko Luković.

Naš izvor iz Žabarske opštine rekao nam je da će da nam pošalje fotografije kojima će dokumentovati da li je i kako Stevanović vratio ukradeni asfalt.

M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Smesno….ali posto je istinito….onda je tragicno!!!!….”Kada nam je javljeno da se krađa otpadnog asfalta desila, koju su dokumentovali fotografijama i podacima ko je to uradio, mi smo vinovnika krađe kontaktiral i rekli mu da vrati ukadeni asfalt”….
    Izvninite….od kada rukovodilac iz PZP-a Željko Luković.vrsi duznost sudstva…….. Ovo samo pokazuje koliko ono NIJE pravna drzava i kako se stvari resavaju na kaubojski nacin. Optuziti nekoga za kradju moze samo sud, a novinar pokazuje na ovaj nacin svoju neprofesionalnost i elementarna neznanja.

    Clanak je SRAMOTA za novinarsku profesiju, onaj ko je ovo napisao i objavio nema elementarna znanja ni novinarske kulture.
    Tragicno i zalosno!!!!!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker