POČINJE IZBORNA TRKA: “Glas naroda” Veliko Gradište u ponedeljak počinje prikupljanje potpisa podrške

Grupa građana “Glas naroda” iz Velikog Gradišta, u ponedeljak od 11:00 časova, organizuju prikupljanje potpisa podrške za učešće na lokalnim izborima.

Logo

Građani koji žele da daju svoj potpis za podršku, kako iz grada tako i iz sela, mogu svoj potpis podrške da ostave u ponedeljak u vremenu od 11:oo do 16:00 časova u Velikom Gradištu kod notara (bordo stambena zgrada kod parka).

Potrebno je da sa sobom ponesu ličnu kartu.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je u sredu lokalne izbore za 26. april ove godine.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

Gojković je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

“Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica”, rekla je Gojković u Skupštini Srbije.

Ona je pozvala i kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

“Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana”, rekla je Gojković.

Rokovi za održavanje izbora počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, a odluka o raspisivanju na snagu stupa danom objavljivanja u Službenom glasniku.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker