ALARMANTNO STANJE U VELIKOM GRADIŠTU: Zbog povećanog broja obolelih od korone zasedao krizni štab!

Na sednici Opštinskog Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa COVID-19 u Velikom Gradištu, kojom je predsedavao komandant štaba Dragan Milić, razmatrana je trenutna epidemiološka situacije u gradu.

Zbog povećanja broja obolelih od virusa COVID-19 na sednici Opštinskog Kriznog štaba za vanredne situacije usvojene su dve tačke i u zaključku se navodi sledeće:

“Preporučuje se svim privatnim subjektima i javnim službama da pojačaju preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 kojim se osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije.”

Preventivne mere podrazumevaju organizaciju posla, radnih aktivnosti i radnog prostora na taj način da se osigura bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije tako što će se obezbediti fizički razmak između lica, tačnije organizacija radnog prostora i aktivnosti na način da se izbegne direktan kontakt između lica.

Obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara kao i postavljanje dezobarijera. Takođe i često provetravanje prostorija, korišćenje ličnih zaštitnih sredstava – maski i rukavica, kao i dezinfekcija ruku pre ulaska u poslovni prostor, ali i svih zajedničkih i higijenskih prostorija.

Podsetimo, od ponedeljka 22. juna do petka 26. juna, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, u Velikom Gradištu od virusa COVID-19 obolelo je šest osoba, zvanično dve osobe, dok, kako naš portal nezvanično saznaje, sa današnjim danom 27. jun, cifra obolelih popela se na 20 pozitivnih slučaja virusa COVID-19.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker