FESTIVAL CVEĆA U KOSTOLCU: Nagrade za najlepši štand za Raču Kragujevačku i Kusiće

U nedelju 22. aprila, uspešno je bio priređen treći Festival cveća u Kostolcu, na kojem je učestvovalo oko pedesetak izlagača iz cele Srbije.

Foto: Screenshot youtube

Ova manifestacija svake godine tradicionalno okuplja sve veći broj izlagača koji u svojoj ponudi imaju cveće, bilje, sadnice, cvetne aranžmane, opremu za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije i još mnogo toga.

Glavna ulica u Kostolcu bila je preplavljena prelepim šarenim bojama i mirisima cveća iz bogate ponude cvećara i predstavnika rasadnika, kao i veliki broj građana u potrazi za raznovrsnim ukrasnim biljkama.

Festival cveća organizuje Kulturno sportski centar „Kostolac“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Foto: Screenshot youtube

Na festivalu je učestvovalo oko 50 izlagača, a od toga sa cvećem, sadnicama i perenama 31 izlagač i 15 sa ostalim proizvodima (začinsko bilje, melemi, aranžmani od suvog cveća i grnčari).

Festival je otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, a zatvorila ga direktorka Kulturno – sportskog centra „Kostolac“ Jelena Šamanc. Oboje su izrazili nadu da će ova manifestacija postati jedan od brendova Kostolca.

„Današnji festival predstavlja sve potencijale koje ima proizvodnja cveća i otvara mogućnosti za međusobnu saradnju izlagača, udruživanja i zajednički nastup na tržištu. Cilj manifestacije je stvaranje lepšeg, zelenijeg i zdravijeg okruženja. Danas je naš grad oaza lepote, mirisa i raznih boja. Sam festival je šansa za razmenu iskustva, znanja, uspostavljanje kontakata i saradnje u ovoj i brojnim drugim oblastima koje unapreljuju uslove života i rada“, rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski.

Foto: Screenshot youtube

Tom prilikom su uručene i nagrade za najlepše štandove, u čemu su najuspešniji bili izlagači iz Rače Kragujevačke i Kusića.

Žiri sastavljen od predstavnika Kulturno sportskog centra „Kostolac“ imao je težak zadatak da izabere najlepši štand na festivalu.

Prvo mestopripalo je Ivanu Đorđeviću iz Rače Kragujevačke koji je kao nagradu dobio besplatno učešće na predstojećem festivalu cveća u Požarevcu.

Foto: Screenshot youtube

Drugo mesto pripalo je Marku Živuloviću iz Rače Kragujevačke a treće mesto osvojio je Bojan Milošević iz Kusića.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker