DANI CVEĆA I MEDA: Topolovčani dominantni na ovogodišnjem tradicionalnom festivalu u Velikom Gradištu! (FOTO)

Održan i ove godine tradicionalni festival koji se simbolično održava krajem aprila, kada se uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone u Velikom Gradištu.

Foto: TOVG

Nakon Kusića, drugi festivalski dan u Velikom Gradištu takođe je okupio veliki broj izlagača koji su u svojoj ponudi imali veliki izbor cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije.

Foto: TOVG

Na ovogodišnjem tradicionalnom, festivalu koji se veoma simbolično održava na trgu Mladena Miloradovića krajem aprila, kada se na najlepši mogući način, uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone u Velikom Gradištu, svoje štandove lepo su uredili i proizvođači meda.

Foto: TOVG

Ova poslastica za ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture uopšte, okupila je veliki broj posetilaca koji osim što su kupovali najbolje cveće po sniženim cenama, od stručnjaka su mogli da dobiju savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.

Foto: TOVG

Predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić zvanično je otvorio drugi festivalski dan a program je počeo na najlepši način, nastupom mališana iz Predškolske ustanove Majski cvet. Najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta, predstavila se igrama iz Srbije a KUD “Moj zavičaj” iz Topolovnika odigrao je vlaške igre. Na spektakularan način program je zatvorila dečija folklorna grupa ANIP-a Vlastimir pavlović Carevac iz Velikog Gradišta, koja je nastupila igrama iz Bele Palanke.

Foto: Privatna arhiva

Komisija je vredno radila i ocenjivala najlepše cvetne štandove i štandove sa medom.

Foto: TOVG

U kategoriji najlepših cvetnih štandova, treće mesto osvojila je Đurđević Marijana, a nagradu je uručila direktorka Kulturnog Centra Vlastimir Pavlović Carevac Brasnislavka Veličković. Drugo mesto osvojila je Ranić Vera a nagradu je uručio zamenik predsednika opštine Slađan Marković. Pobednički cvetni štand ove godine je uredila Vesna Gajović , a nagradu je uručio predsednik opštine Dragan Milić. Treće mesto za najlepši štand sa pčelinjim proizvodima osvojila je Zlatica Živković, a nagradu je uručila pomoćnik predsednika Gordana Jecić. Drugo mesto osvojio je Zarić Zoran, a nagradu je uručio zamenik predsednika skupštine Božidar Grujić. Pobednički štand imao je Srđan Jović, a nagradu je uručila direktorka Turističke organizacije Dajana Stojanović.

Foto; TOVG

Festival cveća, ne održava se slučajno, baš u Velikom Gradištu. Gradište je od vajkada poznato po cvetnim rondelama, koje zauzimaju centralno mesto na gradskom trgu. Grad je poznat po trudu uloženom u to da se dekoracija i uređenost gradskog parka i Carevčevog šetališta dovedu na svetski nivo. Veliko Gradište na festivalu miriše na opojne cvetne latice a svi posetioci sa sobom nose uspomenu, koristan savet i lepo mirisno sećanje.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker