NA GAJBI KOD PILETA: Evo gde danas živi nekada popularni voditelj nakon što se vratio iz Beča

Voditelj koji se pre osam godina preselio u Beč vratio se da živi u Beograd sa mlađom ćerkom, ali i televizijskoj karijeri.

Screenshot Blic

Nakon što se 2011. godine odselio u Beč sa porodicom, čuveni komičar Zoran Radojković, poznat pod nadimkom Pile, rešio je da se vrati u Beograd. Povod tome bio je što je njegova mlađa ćerka Sara upisala fakultet u našoj prestonici, ali i što se zasitio života u dijaspori.

– Ja sam jedna od retkih budala koja je rešila da se vrati u domovinu. Presudila je moja mlađa ćerka koja je upisala glumu, a ja sam došao jer ne može da bude sama. Treba nešto da skuvam, da operem veš, malo da budem majka. U Beču su ostale supruga Ana i starija ćerka Jana, a mi smo ovde – objašnjava Pile.

– Uglavnom čitam ili pišem kad se odmaram kod kuće jer sam u međuvremenu napravio zanimljiv serijal, pa sam dosta putovao. U pitanju je emisija „Srbijom kroz gradove”, u kojoj putujem na električnom trotinetu po Srbiji i upoznajem gledaoce sa kulturom i zanimljivim predelima, a emituje se na „Studiju B”.

Screenshot Blic

Ipak, Pile ne krije da najviše vremena provodi u kuhinji jer je zadužen za spremanje hrane za svoju mezimicu.

– Ozbiljno kuvam ovde. Moja Sara je po ceo dan na fakultetu i onda mora da ponese hranu na fakultet. Kod nas je blam da nosiš kutiju sa hranom u školu ili na fakultet, međutim ona je donela iz Beča taj običaj, gde roditelji spreme šta da se ponese. Tamo se pazi šta deca jedu i oni su štedljiv narod – objašnjava voditelj i dodaje da je vičan u kuhinji:

– Evo, slavili smo skoro Đurđic, gde sam dosta stvari pripremio sam, naravno sem onog što sam mogao da naručim. Nisam sigurno jurio prase po dvorištu. Inače zavijam sarme, punim paprike, pomaže i supruga, ali sam postao dobar u kuhinji – kaže Pile i dodaje:

Screenshot Blic

– Ovde sam i domaćica i umetnik. Naučio sam da kuvam od muke. Supruga je prvu trudnoću održavala u krevetu. Tada sam kupio kuvar, pa onda kasetu Džejmija Olivera i sve sam gledao kako se kuva. Problem je što u kuvaru piše kako se pravi jelo, ali ne piše taj trik – šta se uzima, kada i tako dalje. Zato sam od Džejmija pohvatao fore. Kuvanje mi je danas hobi i volim da kuvam, a najteže mi pada ribanje poda. Takođe mrzim da usisavam i ne volim da peglam. Mada bi valjalo da i deca malo više pomažu, samo mi operu sudove i to je to – šaljivo prepričava voditelj.

Pile je porodični dom u Beču zamenio za ovaj beogradski jer nije bio ispunjen životom u dijaspori.

– Ćerke su bile peti, šesti razred i onda je supruga sredila te proklete papire o kojima svi pričaju i otišli smo za Beč. Žena kaže: ajde da deca uče malo jezike, vide malo Evrope i eto. Ali meni se sviđa da živim sa svojim narodom. Želim da se bavim poslom koji volim – objašnjava Pile i dodaje po čemu se najviše razlikuje porodični život u Beču naspram Beograda:

– Cene namirnica su iste ako ne i jeftinije tamo, ali porodica koja želi da uštedi mora da pazi na svaki evro. Plate u Austriji su relativno male, po 1.200 evra, toliko recimo prima kasirka. Za ovdašnje uslove je to super, ali tamo je ta suma dovoljna samo da preživiš mesec jer je stan skup, računi i tako dalje i onda vam ode oko 1.500 evra samo da jedeš i spavaš. Jedno vreme sam tamo radio za rentakar, vozio sam „Uber“, mahom radničke poslove. Pisao sam i za njihov časopis “Kosmo” i sad pišem kolumne. Radio sam emisiju “Naši u svetu” za RTS. Super je sve to išlo, ali tu nema para, bato. Ako želiš da živiš na zapadu, moraš da se uhvatiš posla, ne možeš da izigravaš zvezdu.

Screenshot Blic

Međutim, bilo da živi u Beogradu ili Austriji, ono što je nezaobilazno u domu voditelja je smeh.

– Često zasmejavam ćerke, ali od kada su starije, kažu mi da smaram i da su mi fore dosadne i stare. Nasmejem ja njih, ali sam im i dosadio jer umem da budem naporan. Svi ti humoristi koji žele da nasmeju i usreće druge su ponekad malo i depresivni. Suprugu takođe znam često da zasmejem, naravno dešava se i da se svađamo, ne znam je l‘ to jeres što sam rekao. Ali jedini čovek koji može ozbiljno da je zasmeje sam ja, ipak smo 23 godine u braku. Skoro mi je rekla da me voli ko brata od strica, stalno se tako šalimo – nasmejano priča Pile.

(Tpknews.com/Blic)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker