NAGRADE ZA STUDENTE: Predsednik opštine Veliko Gradište bira dva najbolja akademca

Opština Veliko Gradište, i ove godine, poziva studente sa svog područja da dostave prijave za izbor najboljeg među njima.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište/Foto: M.V.

U cilju podsticanja boljeg uspeha na studijama, razvijanja interesovanja za naučno-istraživački i stručni rad studenata, opština Veliko Gradište, dodeljuje dve nagrade za najbolje redovne studente sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Glavni uslov za prijavu jeste da je student ostvario prosečnu ocenu studiranja iznad 9 i da nije izgubio nijednu godinu.. Kandidati se na javni poziv prijavljuju sami.

Prijavu mogu preuzeti na linku Prijava na konkurs za najboljeg studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište. Uz prijavu se prilaže po jedan primerak sledećih dokumenata: potvrda o upisanoj godini studija, potvrda o ostvarenoj prosečnoj oceni u toku studiranja, prijava prebivališta i kopija tekućeg računa.

Nagrade su novčane i dodeljuju se na posebnoj svečanosti.

Visinu sredstava za prvu i drugu nagradu, i ko je zaslužuje nagradu, utvrdiće predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, u skladu sa Odlukom o budžetu za 2021. godinu.

Prava utvrđena ovom odlukom  ostvaruju se po propisima o opštem upravnom postupku, ako ovom odlukom  nije drugačije određeno.

Podaci koji su potrebni za odlučivanje o javnom pozivu biće prikupljeni po službenoj dužnosti ukoliko se nalaze u dostupnim službenim evidencijama državnih organa, organa jedinica lokalne samouprave i imalaca javnih ovlašćenja, u skladu sa zakonom koji uređuje opšti upravni postupak a koji se odnose na: JMBG, ime i prezime, državljanstvo iz matičnih knjiga, podatke o prebivalištu iz registra prebivališta, podatke o prihodima i imovini iz službenih evidencija poreske uprave, podatke o prijavi na osiguranje i plaćenim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, podatke o posedovanju nepokretnosti iz katastra nepokretnosti i drugih javno dostupnih evidencija.

Odeljenje za društvene delatnosti i zajedničke poslove vršiće administrativne poslove vezane za izbor najboljeg studenta. Javni poziv traje do 16. juna

Jedan komentar

  1. Lep potez predsednika opštine Veliko Gradište, najbolje studente treba nagraditi. Nije mi jasno zašto je potrebna gomila dokumenta da bi se stekao uslov za nagradu? Zar nije dovoljna fotokopija indeksa ili diplome? Šta se tu nagrađuje, najbolji student ili najbolji platiša prema državi?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker