Vlaški jezik sa elementima sa elementima nacionalne kulture

Nacionalni Savet Vlaha u obilazak škola u kojima deca uče vlaški govor sa elementima nacionalne kulture.

Foto: Promo

Nacionalni Savet Vlaha u Republici Srbiji u cilju promovisanja obrazovanja na vlaškom jeziku i prebogate tradicije vlaške zajednice organizuje obilaske škola u kojima deca uče vlaški govor sa elementima nacionalne kulture, deli učenicima besplatne udžbenike i pomaže školskim ustanovama u kojima se ovaj predmet izučava.

U utorak 26.novembra 2019. godine, predstavnici NSVS, predsednik Saveta Novica Janošević, sekretar Bojan Modrlanović i predsednik odbora za kulturu i pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara Milan Stanković su obišli Osnovnu Školu Vladislav Petković Dis u selu Grljan, kod Zaječara.

Foto: Promo

U ovoj školi više od trideset učenika uči vlaški govor. Neopisiva je bila radost na licima dece kada su dobila nove udžbenike i radne sveske a za ovaj događaj deca su pripremila recitacije i pesmice na vlaškom.

Goste je srdačno primila direktorka škole koja ih je upoznala sa radom škole a zahvaljujući izvanrednoj učiteljici zaiteresovanost učenika za vlaški govor je sve veća jer je nastavni program prilagođen deci koja će očuvati vlaški jezik i tradiciju za buduće generacije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker