UZ TRUBAČE I SAMO JAKO: Beli predao potpise za kandidaturu za predsednika Srbije (VIDEO)

Ljubiša Preletačević Beli predao je Republičkoj izbornoj komisiji potpise za kandidaturu za predsednika Srbije.

Ljubiša Preletačević Beli predao je potpise za kandidaturu u RIK. Ipak, nešto pre ponoći pozvan je nazad jer u izjavama ne postoji odrednica “Grupa građana” ispred “Beli – samo jako”. Kako je rekao portparol Preletačevića, Stevan Vlaić, zvanična odluka će se znati posle sednice RIK, koja će se najverovatnije održati u podne.

U braon bundi i uz trubače, stigao je Preletačević oko 21.30 ispred RIK-a, i to u beloj limuzini, praćen kolonom simpatizera iz Mladenovca. Potpisi su doneti u belom sanduku, a i u Beogradu ga je dočekao veliki broj građana.

Preletačević je, ipak, pozvan da se vrati u Skupštinu nešto pred ponoć, a pojedini mediji najpre su javili da se radi o osporavanju potpisa.

Jedan od članova Republičke izborne komisije je rekao za Insajder da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena “Beli – samo jako”.

Prema zakonu, to nije neophodno, ali takav zahtev se navodi u Uputstvu RIK. Iako je zakon stariji pravni akt, o tome je došlo do neslaganja i debate u RIK-u. Kako je rekao portparol Preletačevića, sednica će biti nastavljena u ponedeljak, najverovatnije oko podne, kada će se znati i odluka o kandidaturi.

Na Tviteru se povela rasprava u vezi sa ovom zamerkom RIK. Kandidat za predsednika Saša Radulović tvrdi da su formulari po zakonu, a da je Uputstvo RIK-a nezakonito jer ne može da dodaje ograničenja koja zakonom nisu predviđena.

Beli: Teško sakupiti potpise bez dinara

Beli se, obraćajući se novinarima, zahvalio svima koji su ga sačekali večeras “kao predsednika”. “Ja se nadam da ćemo da prođemo dobro i da ćemo da kandidujemo mene”, naveo je.

Ovo je velika pobeda za celu Srbiju, divan trenutak za sve nas, naveo je. “Čekamo rezultate i nadam se onom najboljem – a to je pobeda u prvom krugu”, rekao je.

Beli je kazao da je bilo teško sakupiti potpise bez dinara, ali da su im dosta pomagali ljudi i da su na kraju, kako je naveo, uspeli i da dođu limuzinom u Beograd.

Dodao je da je povorka iz Mladenovca bila duga.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker