BRAVO LAVICE: Odbojkašice Srbije šampionke Evrope! (VIDEO)

Srbija – Holandija 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18). Odbojkašice Srbije savladale su Holandiju i osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu. Doček odbojkašica će biti organizovan u ponedeljak na balkonu Starog dvora oko 20 časova.

Sjanom igrom posle velike borbe u četiri seta naše odbojkašice su osvojile trofej i dokazale da su trenutno najbolje na kontinentu.

Srpskim odbojkašicama je to druga titula na kontinentalnim šampionatima, a na takmičenju održanom u Gruziji i Azerbejdžanu izgubile su samo dva seta.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 29 poena, a 15 je upisala Brankica Mihajlović, dok je Stefana Veljković imala 12.

Izabranice Zorana Terzića nešto su lošije počele meč, na prvom tehničkom tajm-autu gubile su sa 6:8, ali su već do drugog stigle do preokreta i vodile sa 16:14. U završnici tog seta odbojkašice Srbije imale su potpunu kontrolu, pa su došle do vodjstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu odbojkašice Srbije nastavile su u istom ritmu, u pojedinim trenucima imale su i prednost od četiri poena, ali je sredinom tog perioda usledio mali pad. Holandija je to iskoristila i posle drugog tehničkog tajm-auta imala je prednost od 19:16.

Ipak, Srbija je u finišu podigla nivo igre koju je nosila Tijana Bošković i preokretom došla do vodjstva od 2:0 u setovima.

I pored toga što Srbija vodila sa 2:0 u setovima, Holandjanke se nisu predale, odličnom igrom u trečem setu, ali i nešto lošijom srpskih odbojkašica, uspele su da smanje zaostatak na 2:1 u setovima.

Srbija je u četvrtom setu odigrala izuzetno kvalitetno, odbrana je bila na znatno više nivou, a to je s druge strane donelo sigurnost u napadu, pa je ekipa Zorana Terzića na kraju došla do trijumfa.

Doček odbojkašica će biti organizovan u ponedeljak na balkonu Starog dvora oko 20 časova.

Bronzanu medalju osvojila je Turska, koja je u meču za treće mesto pobedila Azerbejdžan sa 3:1.

Bravo, devojke, vi ste ponos Srbije!!!

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker