UHAPŠEN VLASNIK ILEGALNE TOPIONICE ZLATA: Nisam pretapao zlato nego stare mobilne telefone!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D.G. (1967) osumnjičenog da je iz RTB Bora ukrao veću količinu metalnih profila, ploča i limenih tabli.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako saznaje “Alo!”, na saslušanju  osumnjičeni je priznao da je topionica njegova, ali je negirao da je sirovina od koje su topili zlato ukradena iz RTB “Bor”, kao i da je prosuo bure sa kiselinom kako bi uništio tragove. D. G. tvdri da je pretapao stare mobilne telefone i tako dobijao čisto zlato – saznajemo iz istrage, koja je u toku.

D. G. je brzo otkriven jer je on već odranije poznat policiji jer je nedavno uhvaćen sa dve tone sirovine za topljenje koja potiče iz pogona RTB-a. Sada su policiju do njega doveli tragovi DNK koji su pronađeni u ilegalnoj topionici, i forenzički potvrđuju da su njegovi. Za sada policija smatra da su pretapane sirovine iz RTB-a, kao i da su u toj radnji učestvovali i zaposleni u RTB-u, ali će dalja istraga pokazai istinu.

Da podsetimo, policija je nakon otkrivanja ilegalne topionice 9. avgusta ove godine, a prilikom pretresa pronašla četiri metalna kazana, metalno bure, tri plinske boce, pet plastičnih buradi i veću količinu plastičnih burića, kao i pušku i samostrel, ostavila je patrolu da je čuva radi daljeg uviđaja, ali se bure sa kiselinom prosulo i uništilo mnoge dokaze. Ispituje se i da li ima odgovornosti patrole, ili se bure samo prosulo.

Policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti ovog slučaja.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Sta je tu zabranjeno? Covek moze svoje zlato da pretace kolko hoce.
    A homoljske planine ne pripadaju beogradskoj mafiji vec svim gradjanima srbije.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker